Proiectul „100 de Cateheze în Postul Crăciunului” implementat la Parohiile Negri și Drăgești din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost implementat în Parohiile Negri și Drăgești Proiectul socio-cultural al Protopopiatului Bacău, intitulat „100 de cateheze în Postul Crăciunului”.

Joi, 1 decembrie, în ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României preoții și credincioșii din Parohiile Negri și Drăgești s-au aflat în comuniune de rugăciune. Astfel, așa cum se obișnuiește în fiecare an, în fiecare comunitate parohială a fost oficiată slujba de Tedeum, marcând cei 104 ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918.

A urmat apoi săvârșirea Tainei Sfântului Maslu unde au fost rostite rugăciuni pentru tămăduirea sufletească și trupească a tuturor celor aflați în nevoi.
După săvârșirea slujbei de mulțumire și a Tainei Sfântului Maslu, părintele Constantin Pașcu, slujitor al Parohiei Negri a susținut cateheza „Crezul ortodox – rugăciune și mărturisire de credință”. Părintele catehet a evidențiat importanța rugăciunii în viața credinciosului și absoluta necesitate a mărturisirii credinței ortodoxe în contextul actual. A fost prezentată apoi importanța istorică și liturgică a Crezului ortodox, credincioșii find ajutați să își amintească care sunt slujbele Bisericii în care credința este mărturisită prin rostirea Simbolului credinței.

La final, părintele Vlăduț Dăscălașu, paroh al Parohiei Negri și părintele Vasile Savin, paroh al Parohiei Drăgești, au mulțumit preoților slujitori și credincioșilor prezenți pentru bucuria de a fi împreună în comuniune de rugăciune.

 

Preot Constantin Pașcu

You may also like...