Proiectul „Alege Şcoala”, ediția a patra, a fost lansat oficial la Iași

În data de 21 aprilie, la Hotelul Astoria din Iași, a vut loc lansarea oficială a proiectului patriarhal Alege Școala, ediția a patra.

alege_scoala_1
alege_scoala_2

În data de 21 aprilie 2015 , la Hotelul Astoria din Iași, a vut loc lansarea oficială a proiectului patriarhal Alege Școala, ediția a patra. La acest eveniment a luat parte și o delegație a  Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului alcătuită din preoții coordonatori ai viitoarelor centre Alege Școala, care vor fi înființate în eparhie și profesorii implicați, alături de Părintele Daniel Ionel Marari, directorul și coordonatorul Centrului Catehetic „Cuvioasa Parascheva”.

Prezenți la acest eveniment au fost Pr. Dr. Constantin Năclad și Pr. Florin Marica, inspectori ai Sectorului Teologic Educațional al Patriarhiei Române, care sunt și manageri de proiect, Pr Marian Timofte – vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, precum și reprentanți zonali ai Word Vision România.  În deschiderea evenimentului s-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel:

„Sectorul Teologic Educațional al Patriahiei Române, alături de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, va continua proiectul Alege Școala pentru regiunile de dezvoltare București Ilfov, Muntenia Sud, S-E și  N-E.  Prezentul proiect Alege Școala, este aprobat de Sinodul B.O.R. și se desfășoară împreună cu programul de cateheză Hristos Împărtășit copiilor. Acesta își propune implementarea unui set de măsuri și acțiuni pentru prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul educațional a peste 850 de copii din mediul urban și rural. Copiii se vor putea bucura  de numeroase tabere de vară, dar și de numeroase concursuri cu premii pe etape, activități de alfabetizare, etc. De asemenea proiectul va oferi consiliere și orientare pentru circa 500 de părinți ai copiilor implicați”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, proiectul Alege Școala va fi derulat și în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, iar beneficiari vor fi copiii aflați în dificultate identificați în cele trei parohii înscrise în acest proiect:„La noi în Arhiepiscopie vor exista trei centre în mediul rural și vor fi implicați peste 50 de copii și 50 de părinți. Etapa eparhială de prezentare și rulare a proiectului va avea loc în Eparhia noastră în luna iunie a.c.”, a declarant Părintele Director Marari.

You may also like...