Proiectul Catehetic „100 de Cateheze în Postul Mare” derulat în Parohiile Valea lui Ion și Bijghir din Protoieria Bacău

Vineri, 24 martie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Valea lui Ion” din Protoieria Bacău a fost implementat proiectul catehetic al Protoieriei intitulat „Mergând, învățați toate neamurile” etapa „100 de Cateheze în Postul Mare – Doamne și Stăpânul vieții mele”. 

Ziua a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfințite de către părintele Simion Răzvan-Ioan, parohul bisericii, alături de preoții parohiilor învecinate, la care copiii școlii din comunitate s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. După aceasta a urmat Slujba Tainei Sfântului Maslu, oficiată sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche. 

La finalul slujbelor, prin bunăvoința părintelui paroh a fost susținută de către părintele Răzvan-Dimitrie Radu, asistentul social al Protoieriei Bacău, cateheză intitulată „Mândria, manifestări și remedii”. Prin intermediul catehezei interactive și a mijloacelor moderne de expunere a conținutului didactic, părintele Răzvan a subliniat principalele idei cu privire la manifestarea patimii mândriei arătând prin pasaje scripturistice pedeapsa acestui păcat și totodată prezentând și remediile prin care creștinul se poate tămădui de această boală sufletească, primul dintre ele fiind smerenia. 

În încheierea prezentării, părintele protoiereu a detaliat credincioșilor parcursul acestui proiect catehetic și a transmis din partea ierarhului binecuvântarea și purtarea de grijă pentru comunitatea de lângă urbea buhușeană.

***

În aceeași zi, la Parohia Bijghir din Protoieria Bacău, la invitația părintelui Andrei-Iulian Păduraru, părintele Răzvan-Dimitrie Radu a susținut aceeași cateheză credincioșilor de peste Siret, după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în sobor de preoți. Pentru comunitatea din Bijghir, bucuria a fost deplină, întrucât părintele Răzvan s-a aflat la o doua vizită în mijlocul comunității, după ce în luna decembrie a anului 2022 a fost implementat proiectul „100 de Cateheze în Postul Crăciunului”. 

Credincioșii acestei comunități și-au manifestat prin preotul lor interesul de a face o obișnuință din serile catehetice, cunoscând astfel în detaliu aspecte practice despre viața și buna cuviință a creștinului în viața de zi cu zi. 

You may also like...