Proiectul catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni” continuă la Mitrovița Bacăului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfițitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în duminica „Fiului Risipitor” la Parohia „Sf. Dumitru – Narcisa” din Bacău s-a defășurat o nouă etapă a Concursului Național Catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni”.

Cu acest prilej, după Sfânta Liturghie a fost invitat părintele Daniel – Ionel Marari, inspector eparhial la Biroul de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Sectorului cultural al Administrației Eparhiale, care a susținut cateheza „Rugăciunea”. Micuții creștini au fost încântați de această prezentare, adresând multe întrebări părintelui.

Printre activitățile practice care au fost derulate la această nouă etapă s-a numărat confecționarea de icoane pictate, mărțișoare și felicitări pentru 1 martie, dar fiind începutul Triodului, unii au încondeiat ouă, fiind ajutați de profesorii, învățătorii și voluntarii implicați în eveniment.

De asemenea, s-a realizat o teleconferință cu comunitatea ortodoxă din Tokyo – Japonia, condusă de P.C. Pr. Daniel Corîu, care s-a ostenit să fie alături de copiii de la Narcisa din Bacău în ciuda fusului orar.

Sfinția sa a vorbit micilor creștini despre viața duhovnicească din Japonia, unde spre deosebire de Europa, nu este presărată cu multe biserici creștine sau cu pelerinaje dedicate sfinților. Dumnealui este păstor și duhovnic în Țara Soarelui – Răsare de peste opt ani și asemeni Sf. Ioan Casian care a fost sărbătorit, duce tezaurul spiritual al Ortodoxiei în locuri unde nu s-a auzit poate niciodată cuvântul evangheliei. De altfel, numeroase informații utile referitoare la cultura niponă au fost prezentate de doamna Tudor Alina, prezentă între noi, dânsa urmând cursuri universitare în Japonia și predând limba engleză acolo, timp de 14 ani.

Surpriza cea mai plăcută, spre deliciul celor mai mici enoriași, a fost prezența domnului Ionuț Zamfir, celebru masterchef și expert în gastronimie, care le-a vorbit despre arta gătitului și le-a preparat un desert memorabil.

„Mulțumim lui Dumnezeu și pentru această duminică minunată în care am îmbinat slujirea Sfintei Liturghii cu comuniunea plină de lumină a tinerilor dornici de a cunoaște și a pune în practică sfaturile Mântuitorului Iisus Hristos”, a declarat la finalul întrevederii părintele Ionuț Alexandru Pleșcău, gazda evenimentului cultural-catehetic.

You may also like...