Proiectul catehetic „Biserica-familia românilor de pretutindeni” va fi implementat în parohia Fundu Tutovei

Activitatea a debutat în prezența a 30 de elevi, vineri, 29.01.2021, prin săvârșirea Vecerniei Sfinților Trei Ierarhi. La finalul slujbei, părintele paroh Bogdan Antohi, împreună cu cei prezenți, au stabilit principalele teme și activități ale proiectului, iar pentru o bună desfășurare a activităților au fot desemnați coordonatori pentru fiecare atelier de creație, din rândul participanților.

Atelierele de creație vor avea activități variate precum: fotografie, poezie, pictură (icoane pe sticlă, ouă încondeiate), broderie, muzică, sport (fotbal, șah), film (scurt metraj despre prezentarea parohiei și a oamenilor ei de seamă) și de confecționare a unor obiecte hand made (mărțișoare, metanier, brățări). De asemenea în cadrul acestui proiect, va funcționa un sector de corespondență cu diaspora (atât cu copiii plecați acolo, cât și cu parohia înfrățită) și un sector de ajutorare a vârstnicilor

Conținutul acestui proiect se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și in diaspora românească, înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini.

Tot în cadrul acestei întâlniri, tinerii, prin intermediul fotografiei, au surprins atmosfera duhovnicească prezentă în timpul slujbei Vecerniei.

 

Pr. Bogdan Antohi – parohia Fundu Tutovei

You may also like...