Proiectul Catehetic ,,Mergând, învățați toate neamurile’’ implementat în Parohia Schineni

Duminică, 18 aprilie, începând cu ora 17.00, la Biserica cu hramul „Sfântul Vasile cel Mare” din satul Siretu, comuna Săucești, părintele paroh Nicolae Gavriliu a susținut cateheza cu titlul „Intra-voi în casa Ta”, făcând referire la învățătura de credință ortodoxă referitoare la Sfânta Biserică. Alături de părintele paroh au fost prezenți preoți de la parohiile învecinate, alături de părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și părintele secretar Ciprian Olteanu.

Cateheza a fost precedată de oficierea Tainei Sfântului Maslu, în cadrul căruia preoții slujitori s-au rugat pentru sănătatea trupească și sufletească a celor bolnavi sau care sunt afectați de virusul Covid-19.
Părintele paroh Nicolae Gavriliu, în debutul catehezei a prezentat pe scurt rolul acestui mijloc de propovăduire de a fixa mai bine învățăturile de credință de către enoriași, având ca fundament argumente scripturistice sau patristice.
În timpul expunerii materialului pregătit, părintele catehet a folosit mai multe mijloace de interacțiune specifice, precum: dialogul, formularea întrebărilor sau recapitularea, a implicat pe cei mai mici dintre creștini pentru a explica rolul Sfintei Biserici în menținerea unității de credință în cadrul comunității.
La final, preotul paroh Nicolae Gavriliu a primit din partea Părintelui Protoiereu felicitările cuvenite, alături de mulțumirea pentru pregătirea și organizarea unei faze de implementare a Proiectului Catehetic „Mergând, învățați toate neamurile…” prin intermediul catehezei prezentate.
Credincioșii parohiei Siretu au apreciat participarea la astfel de activități care implică explicarea învățăturilor de credință ortodoxe, ca fiind foarte folositoare tuturor celor care doresc să aprofundeze o serie de cunoștințe liturgice, practice sau duhovnicești și și-au exprimat bucuria de a mai fi părtași pe viitor unor astfel de activități inedite.

Pr. Marius-Cătălin Acatrinei

You may also like...