Proiectul Catehetic ,,Mergând, învățați toate neamurile’’ în Parohia Filipeni

La Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Filipeni a avut loc miercuri,14 aprilie 2021, cateheza demonstrativă intitulată „Importanța rugăciunilor pentru cei adormiți”, care face parte din Proiectul catehetic „Mergând, învățați toate neamurile” al Protoieriei Bacău. Prezentarea a fost susținută de către preotul Toma Constantin de la Parohia Gârleni, Protoieria Bacău.

După oficierea Tainei Sfântului Maslu, părintele paroh Farcaș Ionuț, alături de părintele Acatrinei Marius Cătălin și părintele Toma Constantin, coordonatori ai programului catehetic, împreună cu preoții slujitori și cu toți enoriașii, au participat la una dintre catehezele desfășurate în contextul „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul”.
În prezentarea făcută, părintele Toma Constantin a folosit argumente scripturistice atât din Vechiul Testament, cât şi din Noul Testament, dar şi din scrierile Sfinților Părinți.
Credincioșii au interacționat prin diferite întrebări și precizări legate de tema tratată, modul de prezentare fiind unul plăcut, interactiv și atractiv.
La final, credincioșii şi-au exprimat aprecierea pentru prezentare, dar și dorința de a mai participa la astfel de cateheze.

Pr. Marius Cătălin Acatrinei

You may also like...