Proiectul „Cu Hristos în vacanţă“ – editia a II-a

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, odată cu începutul lunii iulie, a debutat a doua ediţie a Proiectului de parteneriat educaţional „Cu Hristos în vacanţă”, parteneriat ce a fost încheiat între Asociația Profesorilor de Religie „Sf. Parascheva“ Bacău și trei parohii din Bacău ( „Sf. Apostoli Petru și Pavel“, „Sf. Ioan Botezătorul“, „Precista“). Proiectul este dedicat elevilor care doresc să înveţe cum să se joace, prin îmbinarea bucuriei jocului în echipă cu cea a rugăciunii în spațiul binecuvântat al bisericii. Astfel, în cele trei săptămâni ce au trecut deja, elevii au descoperit jocuri noi, prin care şi-au reamintit o parte din cunoştinţele de cultură generală acumulate în timpul anului şcolar, şi-au făcut prieteni noi şi au căutat să se apropie mai mult de Dumnezeu prin rugăciune şi fapte bune.

20170714_195346
DSC05992
20170714_195306
DSC05999
20170714_195429
DSC05993
DSC06150
tarile11
tarile 3

În perioada ce urmează, pe lângă exersarea jocurilor învăţate, copiii vor beneficia și de prezența unui antrenor de arte marțiale, care le va oferi sprijin în vederea însușirii unor tehnici de autoapărare și autocontrol. Pe plan spiritual, ei se vor pregăti pentru participarea la hramul Bisericii Precista, prin prezentarea unui montaj de poezie religioasă dedicată Maicii Domnului, aparținând unor autori ce au trecut prin închisorile comuniste pentru credinţa şi mărturisirea lor.

Activităţile au loc după următorul program: luni, la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, miercuri, la Biserica „Precista”, iar vinerea, la Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, începând cu ora 18.00.

You may also like...