Proiectul cultural-catehetic “Școala de Vară” la Bibirești

Cu binecuvântarea  IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  în data de  18 iulie a.c. la Centrul cultural-catehetic parohial „Sf. Filofteia” din parohia Bibirești a protopopiatului Bacău, a debutat proiectul cultural-catehetic “Școala de vară” 2016 , fiind implementat de asemenea și proiectul Eparhial-”Cateheze în parohii”.  Delegat al IPS Părinte Arhiepiscop , la acest eveniment a fost Pr. Daniel-Ionel Marari, directorul Centrul Catehetic “Sf. Cuv. Parascheva” (Biroul de Catehizare) din cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale.

1
2
IMG_0090
IMG_0117
IMG_0153
IMG_0144
5
IMG_0251

În zorii zilei, peste 100 de copii și tineri, din cele două sate care compun parohia Bibirești, s-au adunat la bisericuța lor pentru a petrece o zi unică care a fost presărată cu jocuri, pictură pe lemn, sticlă și hârtie precum și alte activități tematice. Acestora li s-au alăturat părinții și cadrele didactice de la Școala Pr Ic Stvr. Pavel Savin -Bibirești, care au sprijinit efortul organizatoric al părintelui Daniel Pruteanu și al familiei sale.

În cuvântul său de deschidere, Pr. Daniel, parohul de la Bibirești a mulțumit IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru că a binecuvântat acest frumos eveniment din viața parohiei.

Pe parcursul zilei au avut loc și diferite activități catehetice. Au fost urmărite prin video-proiecție două filme duhovnicești despre viața Părintelui Arsenie Boca și a Părintelui Arsenie Papacioc, după care a fost susținută cateheza ,,Taina Botezului “ de către Pr. Daniel Marari, Directorul Centrului Catehetic Eparhial “Sf. Cuv. Parascheva” (Biroul de Catehizare). Imediat după aceasta a avut loc un parastas pentru toți copiii înmormântați în cimitirele parohiei.

“Vă transmit dragostea și binecuvântarea IPS Părintelui nostru Arhiepiscop Ioachim!  Venind la dumneavoastră, dragi părinți, copii și dascăli, am descoperit că aici totul guvernează în jurul Bisericii și că sunteți foarte frumos formați în duhul dragostei dumnezeiești în pridvorul bisericii natale!” , a spus Părintele Daniel Marari în cuvântul său.

La finalul zilei au fost înmânate diplome de participare tuturor copiilor care au frecventat cursurile “Şcolii de Vară”, fiecare primind și câte o plasă cu multe dulciuri ca daruri din partea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim. Miercuri, 20 iulie, toți copiii și tinerii vor participa la Sfânta Liturghie unde vor fi împărtășiți cu Sfintele Taine. La final se va vizita de către enoriașii  doritori expoziţia cu lucrările efectuate la cursurile diferitelor ateliere din aceste zile.

De menționat este și faptul că preotul Daniel Pruteanu, este paroh în această localitate băcăuană de un sfert de veac și că toți copii și tinerii înscriși și prezenți la cursurile Școlii de  Vară  2016, sunt botezați de către acesta.

You may also like...