Proiectul „Dar din dar se face rai” în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Crăciunul sau Nașterea după trup a Fiului lui Dumnezeu, Mântuitorul Iisus Hristos, are pentru noi o importanță deosebită, fiind sărbătoarea familiei, a părinților, a bunicilor, a rudelor și în special a copiilor. Nașterea Domnului este mai ușor de înțeles și ne putem da seama de această înțelegere din folclorul românesc care este atât de bogat zilele acestea, fiindcă angajează inima sinceră a celor mici.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, vineri, 9 decembrie 2022, parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” Bacău a desfășurat în parteneriat cu Grădinița ,,Căsuța Magică” din Bacău, proiectul socio-educativ ,,Dar din dar se face rai”. Scopul acestui proiect este acela de a consolida cunoștințele celor mici despre Dumnezeu și de a oferi un prilej de bucurie copiilor sărmani.

Preșcolarii grădiniței Căsuța Magică” din Bacău, coordonați de doamna administrator Mihaela Ciocodei și doamna educatoare Codiță Denisa, s-au transformat în vestitori ai minunii celei mari a Nașterii Domnului. Ajunşi în biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” Bacău, au încântat cu colinde de mult uitate, dar și cu daruri pentru copiii aflați în dificulate.

În cadrul acestei activități preșcolarii au învățat ce înseamnă bucuria de a oferi, de a aduce fericirea pe chipurile înstristate ale copilașilor sărmani, au ascultat povești cu minunile făcute de Sfinți și, cel mai important, au învățat că a iubi până la Doamne-Doamne și înapoi” aduce bucuria în sufletele noastre.

Părintele paroh Aurel Cîrlan, împreună cu preoţii slujitori Mihai-Flavius Balaban şi Marian Gliga, au mulţumit copilaşilor şi doamnelor educatoare, răsplătind pentru dragostea lor, pe fiecare, cu iconiţe şi dulciuri.

(Bulmoagă – Ursache Diana-Elena, Asistent social al Parohiei „Sfinții Trei Ierahi”)

You may also like...