Proiectul „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!” derulat în Parohia Valea Hogei

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor Sfintelor Paști, Protoieria Bacău a implementat proiectul intitulat „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!”. Scopul acestuia îl reprezintă ajutorarea copiilor, familiilor și vârstnicilor aflați în situație de risc din zonele defavorizate ale comunităților parohiale. Alături de acest demers, și-au arătat bucuria de a participa și cadrele didactice de Religie Ortodoxă de la diferite unități școlare din Municipiul Bacău și orașul Buhuși. Prin implicarea lor, proiectul a fost mediatizat elevilor și părinților lor care au donat fie haine, fie jucării, fie alimente pentru cei aflați în nevoie.

O parte dintre darurile strânse la sediul Protoieriei Bacău au ajuns și în Parohia Valea Hogii. Părintele paroh Dorin Mitrea cunoscând nevoile păstoriților săi, ajutat de voluntari, a adus în mijlocul comunității pachetele atât de necesare pentru cei mai greu încercați, urmând ca acestea să fie distribuite în Joia Mare, după Sfânta Liturghie.

Proiectul implementat și derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim va continua până pe data de 1 Iunie, iar în tot acest timp toate darurile preluate de la punctele de colectare din oraș vor fi distribuite parohiilor care solicită ajutor pentru oamenii din comunitate care au nevoie.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...