Proiectul „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!” derulat în parohiile Poiana Negustorului și Pădureni

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor Sfintelor Paști, Protoieria Bacău a implementat proiectul intitulat „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!”. Scopul acestuia îl reprezintă ajutorarea copiilor, familiilor și vârstnicilor aflați în situație de risc din zonele defavorizate ale comunităților parohiale. Alături de acest demers, și-au arătat bucuria de a participa și cadrele didactice de Religie Ortodoxă de la diferite unități școlare din Municipiul Bacău și orașul Buhuși. Prin implicarea lor, proiectul a fost mediatizat elevilor și părinților lor care au donat fie haine, fie jucării, fie alimente pentru cei aflați în nevoie.

Astfel, o parte din darurile de haine, jucării și alimente  strânse la sediul Protoieriei Bacău au ajuns și în Parohia Poiana Negustorului (Pr. Lucian Dima) și în Parohia Pădureni (Pr. Vlad Dăscălașu). Implicarea cadrelor didactice pe de o parte, iar pe cealaltă parte a părinților slujitori au făcut că un număr de aproape 100 de persoane să beneficieze de un ajutor atât de necesar întotdeauna din partea oamenilor cu suflet bun. Cele strânse și mai apoi oferite beneficiarilor au fost dăruite de către părinți în Duminica Floriilor și în Vinerea Mare. Printre cei care au primit pachetele la Poiana Negustorului se numără și copiii Centrului Catehetic „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Proiectul implementat și derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim va continua până pe data de 1 Iunie, iar în tot acest timp toate darurile preluate de la punctele de colectare din oraș vor fi distribuite parohiilor care solicită ajutor pentru oamenii din comunitate care au nevoie.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...