Proiectul Eparhial ,,Cateheze în parohii” a debutat la Parohia Fundu Tutovei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 1 noiembrie a.c., în parohia cu hramurile Izvorul Tămăduirii și Sf. Cuv. Parascheva din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, județul Bacău, imediat după oficierea Sfintei Liturghii, a fost lansat proiectul eparhial ,,Cateheze în parohii”. Acesta se derulează prin Centrul Catehetic „Cuvioasa Parascheva” (Biroul de Catehizare) din cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale.

12202146_10206374054742746_958908387_n
12204777_10206374204346486_215454439_n

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 1 noiembrie în parohia cu hramurile Izvorul Tămăduirii și Sf. Cuv. Parascheva din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, județul Bacău, imediat după oficierea Sfintei Liturghii a fost lansat proiectul eparhial ,,Cateheze în parohii”. Acesta se derulează prin Centrul Catehetic „Cuvioasa Parascheva” (Biroul de Catehizare) din cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale.

În cadrul evenimentului duhovnicesc a fost prezentată cateheza ”Despre Halloweeen – educație comercială pentru spiritul tinerelor generații”,  arătându-se credincioșilor, prin exemple concrete, ce se poate întâmpla atunci când societatea ”începe să își schimbe mentalitatea după actualele vremuri, lăsându-se influențată de secularizare și alți factori negativi”.   

„Fiind făpturi raționale și duhovnicești, trebuie să realizăm ceea ce se petrece în jurul nostru în orice clipă și ceas. Cu atât mai mult trebuie să fim atenți când este vorba de formarea copiilor noștri. Vedem peste tot în lume, în România și în județul Bacău, importanța exagerată care se acordă acestei nopți de adorare a celor mai infernale spirite prin promovarea macabrului. Chiar dacă divertismentul, violența și promovarea imoralității aduc venituri foarte mari industriei de consum și uneori tind să ne intimideze psihic, este necesar ca fiecare din noi să aibă înțelepciune și să nu s lase cuprins de fenomenul ignoranţei și al temerii de moment”, a declarat preotul paroh Daniel Marari, directorul Centrului Catehetic „Cuvioasa Parascheva” (Biroul de Catehizare) din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

După susținerea lucrării a urmat video-proiecția filmului ”Taina Spovedaniei” din cadrul Colecției Cateheze Vizuale realizat de Trinitas TV- București, enoriașii fiind profund impresionați de acest film realizat în condiții video deosebite, dar și de mesajul transmis. De asemenea a fost lansat și site-ul oficial al parohiei.

”În ultimii ani, în parohia Fundu Tutovei s-au derulat o serie de activități cultural-catehetice manifestate prin diverse proiecte parohiale realizate și aplicate într-un mod concret și  profesional prin Centrul Catehetic Parohial ,,Sf. Daniil Sihastru”. Între acestea amintim proiectul patriarhal Calea Mântuirii, proiectul parohial  anual  Școala de vară precum și proiectul Ajută-l să crească mare – Cateheze și ateliere de dezvoltare prin art-terapieBeneficiarii acestora au fost toți enoriașii parohiei, copii și adulți”,  a mai declarat părintele director Daniel Marari.

You may also like...