Proiectul eparhial ,,Cateheze în parohii” ajunge în tabăra de vară de la Holt

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 28 iulie 2015, în Parohia Holt se desfăşoară o nouă etapă din proiectul eparhial Cateheze în parohii. Activităţile catehetice au demarat la Biserica din Holt printr-un plan de cateheză în trei etape, fiecare etapă întinzându-se, prin întâlniri săptămânale, pe durata a 6 luni.

DSC_1355
DSC_1350
DSC_1344
DSC_1337
DSC_1334
DSC_1331
DSC_1329
DSC_1323
DSC_1320

,,Prin acest proiect catehetic, început din luna februarie a acestui an, urmărim a ajuta tinerii şi copiii să primească cunoştinţe elementare scripturistice atât din Vechiul Testament cât şi din Noul Testament. Aceste cunoştinţe le sunt cu atât mai necesare în acest context al crizei de modele, specific societăţii contemporane post-moderne. Încheierea acestei etape cuprinde evaluarea cunoştinţelor dobândite de copii sub forma unui concurs iar premianţii vor avea parte de mici surprize. Tematica concursului conţine întrebări din tot ceea ce am studiat: de la tema Facerea lumii până la Regele Saul pentru Vechiul Testament şi din viaţa Mântuitorului de la Bunavestire până la Înălţarea la cer pentru Noul Testament” – a precizat părintele paroh Adam Iulian.
Invitat din partea Centrului eparhial a fost părintele Daniel Marari, Director al Centrului catehetic ,,Cuvioasa Parascheva” Roman, „cel care ne-a încurajat permanent în acest demers şi care ne-a oferit tot sprijinul său”. Părintele a susţinut în faţa tinerilor şi a copiilor prezenţi cateheza cu tema – Pocăinţa şi Spovedania în lumina marilor duhovnici români. A urmat apoi video-proiecţia filmului duhovnicesc Bogăţia vieţii creştine – sfaturi duhovniceşti ale părintelui Arsenie Papacioc – a relatat părintele paroh.

,,Ne bucurăm că aici la Holt, părintele vă este aproape, că şi voi îi sunteţi alături participând în număr mare şi cu mult interes la toate aceste activităţi catehetice, prin care învăţaţi lucruri noi, frumoase şi folositoare pentru suflet. De aceea, părinteşte vă îndemn, ca ori de câte ori aveţi ceva pe suflet, fie că este o bucurie, fie că este un necaz, să discutaţi cu părintele duhovnic şi sunt convins că Dumnezeu vă va arăta mereu calea cea bună de urmat!” a încheiat părintele director Daniel Marari.

You may also like...