Proiectul eparhial social-filantropic ,,Fă rai din ce ai!” implementat în Parohia Fundeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, în perioada  Postului Crăciunului şi în ziua de pomenire a Sf. Ierarh Spiridon s-a implementat proiectul social-filantropic ,,Fă Rai din ce ai!” la Parohia Fundeni, Protoieria Bacău în parteneriat cu Colegiul Naţional ,,Ferdinand I” Bacău.

971df989-7bed-4e29-9a28-1c221a6e949f
f0015b38-03f8-42dc-a504-76e83bfbea42

Proiectul eparhial este construit pentru a oferi copiilor din familii aflate în situaţii de criză sau în dificultate un ajutor material, dar şi un sprijin cald, sufletesc, care să îi ajute să depăşească situaţia în care se află. În acelaşi timp acţiunea social-filantropică, oferă posibilitatea elevilor implicaţi să conştientizeze importanţa oferirii sprijinului necondiţionat, să dezvolte înţelegere şi empatie faţă de colegii lor.

Sâmbătă, 14 decembrie, doamna  profesoară Ciuche Gabriela însoţită de 5 elevi de la Colegiului Naţional ,,Ferdinand I” au împărţit cu generozitate cadourile pentru copiii din Chiticeni şi Fundeni.

Părintele paroh Alexandru Croitoru a mulţumit doamnei profesoare, părintelui inspector al Sectorului Social Filantropic de la Roman, pr. Ciuche Eugen, şi părintelui protopop de Bacău, pr. Costică Busuioc pentru sprijin şi implicare. Apoi s-au împărţit iconiţe şi dulciuri tuturor copiilor prezenţi. În semn de mulţumire pentru cadourile primite copiii din Chiticeni şi Fundeni au dăruit colegilor lor desene şi au cântat câteva colinde. (Pr Alexandru Croitoru)

You may also like...