Proiectul eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?” la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ Bacău și Parohia „Sfântul Nicolae” Podiș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, și la inițiativa Protopopiatului Bacău, prin părintele protopop Eugen Ciprian Ciuche, în cadrul proiectului eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?”, a avut loc oferirea de daruri,  pregătite cu grijă de credincioșii Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău, păstoriti de Pr. Paroh Constantin Abageru și Pr. Inspector Adrian Alexandrescu. Darurile au fost oferite copiilor  nevoiași ce aparțin Parohiei „Sfântul Nicolae” din satul Podiș, com. Mărgineni, jud. Bacău, paroh fiind Pr. Iulian Popa.

Acest proiect s-a desfășurat în cadrul parteneriatului dintre cele două parohii, aflat la a patra ediție. Ca și anul trecut, 54 de copiii au făcut cunoscute în scrisorile către Moș Crăciun dorințele lor. Scrisorile au fost colectate de părintele Iulian Popa și trimise părintelui Constantin Abageru, care le-a citit la finalul Sfintei Liturghii, oferindu-le credincioșilor din Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel“ dornici să-l ajute pe Moș Crăciun.

Îndemnați de bucuria de a dărui pentru fericirea de a primi un zâmbet de mulțumire, acești credincioși generoși anonimi, au oferit câte un dar nesperat copiilor cu dificultăți materiale. Copiii au primit cu deosebită emoție și nerăbdare cadoul mult dorit, chiar în ziua Nașterii Domnului, la sfârșitul Sfintei Liturghii din mâna lui Moș Crăciun. Unii cu lacrimi de bucurie și cu vocea pierdută de emoție, alții plutind de fericire, au mulțumit „Moșului” pentru gestul frumos. Uimirea și bucuria de pe chipul copiilor au luminat întreaga fire din biserică și s-au transmis în inimile tuturor celor prezenți, iar bucuria a fost deplină.

De asemenea, prin implicarea unor oameni cu suflet mărinimos din Parohia  Podiș, părintele Iulian Popa a pregătit și alte daruri pentru cei prezenți la sărbătoarea Praznicului Nașterii Domnului. Indiferent de valoarea darului, expresia mulțumirii noastre poate fi un exemplu pentru copii, o binecuvântare pentru cei ce îl primesc și recunoștință față de Bunul Dumnezeu.

„Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântarea și încurajarea acestui proiect, pr. protopop Eugen Ciprian-Ciuche pentru inițiativa derulării acestuia, pr. paroh Constantin Abageru și pr. inspector Adrian Alexandrescu, care s-au gândit și anul acesta la copiii parohiei noastre, și nu în ultimul rând enoriașilor Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ care au reușit să împlinească cu generozitate  visurile copilăriei.” a declarat, la final, părintele paroh Iulian Popa, împreună organizator al evenimentului.

(Pr. I.P.)

 

You may also like...