Proiectul „În temniță am fost și ați venit la Mine”, implementat la Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un grup de maici de la Centru Eparhial Roman, l-au cinstit pe Sfântul Dimitrie cel Nou, sâmbătă, 27 octombrie 2018, în mijlocul deținutelor din cadrul Penitenciarului Bacău.

În cadrul acestei activități a fost săvârșită mai întâi Sfânta Liturghie în Capela Penitenciarului de către preoții Daniel Mașala și Marian Gliga, răspunsurile la strană fiind date de un cor de maici de la Centrul eparhial Roman.

La sfârșitul slujbei, maicile prezente au oferit pachete cu dulciuri, îmbrăcăminte, cărți de rugăciune, icoane etc., din partea Fundației „Episcop Melchisedec”, filiala Roman, tuturor deținutelor participante la Sf. Liturghie.

„A fost o sărbătoare specială, cu o încărcătură emoțională aparte. Cântările noastre au fost udate cu lacrimi de bucurie. Ne-am rugat și ne-am împărtășit împreună cu Sfintele Taine. Le-am încurajat, le-am îndemnat la rugăciune și răbdare. Mulțumim domnului Dîrțu Sorin, Comisar Șef al Penitenciarului Bacău și PC Pr. Capelan Daniel Mașala pentru că ne-au facilitat o astfel de experiență”, a declarat monahia Dionisia Schiopu, directorul fundației romașcane.

You may also like...