Proiectul „În temniţă am fost şi aţi venit la Mine“, la Penitenciarul Bacău

În după-amiaza zilei de 13 ianuarie 2017, Parohia „Sfinţii Voievozi“ – Săvineşti, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, a organizat o acţiune filantropică la Penitenciarul de Minori şi Tineri din Bacău.

wp_20170113_11_24_10_pro

Pe lângă componenta comunicaţional-religioasă, scopul vizitei a fost şi de a oferi 193 de pachete, constând în fructe şi dulciuri. Aproximativ 35 de deţinute din Penitenciarul pentru Tineri şi Minori Bacău au participat la Taina Sfântului Maslu, săvârşită de un sobor de nouă preoţi. Acestora li s-au alăturat şi reprezentanţi din partea conducerii instituţiei. „Cu multă emoţie şi dragoste faţă de Dumnezeu am venit aici, să vă vizităm, la invitaţia domnului Sorin Dîrţu, directorul penitenciarului, un apropiat al parohiei noastre“, a spus părintele Petru Munteanu, parohul de la Săvineşti.

Părintele capelan Daniel Maşala şi-a exprimat recunoştinţa către părinţii slujitori pentru participarea la slujba Sfântului Maslu, iar comisarul-şef Sorin Dîrţu şi-a exprimat dorinţa ca „astfel de întâlniri să fie în număr cât mai mare“. Parohia „Sfinţii Voievozi“ colaborează de foarte mulţi ani cu penitenciarul din Bacău. „Am ajuns la penitenciarul băcăuan  cu mici daruri, care să le mai aline dorul de casă celor aflaţi într-o perioadă mai puţin bună din viaţa lor“, a subliniat Agafia Roşu, asistent social în cadrul Parohiei „Sfinţii Voievozi“ – Săvineşti.

You may also like...