Încondeiere de ouă și învățături despre Sfânta Înviere în Parohia Buda

Pe data de 21 aprilie în parohia Buda, comuna Blăgești în biserica parohială, copiii satului au luat parte la activitățile catehetice inițiate de către părintele paroh Vasile Lica cu scopul de a marca importanța Sfântului și Marelui Post, ca pregătire sufletească premergătoare Învierii Mântuitorului. Un număr de 25 de copii, împreună cu cadrele didactice voluntare din sat au participat la aceste activități bazate pe abilități practice cu teme specifice acestei perioade precum încondeierea de ouă.

În acest timp, părintele paroh le-a vorbit copiilor despre momentele specifice acestei perioade care urmează, respectiv Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim, Săptămâna Pătimirilor, Răstignirea Mântuitorului și Învierea Sa cea de a treia zi. Copiii au participat activ, cu bucurie și mult entuziasm înțelegând astfel modul în care micii creștini trebuie să aștepte aceste momente importante.

La final, pe lângă bucuria activităților desfășurate și învățătura duhovnicească, cei mici au primit și o gustare din partea parohiei, iar parintele i-a mărturisit pe cei ce urmează a se împărtăși pregătindu-i astfel sufletește pentru comuniunea cu Hristos prin Taina Sfintei Euharistii. Totodată s-au pus și bazele colaborării viitoare în vederea realizării școlii de vară în cadrul parohiei.

Aceste activități pe care parintele paroh Vasile Lica le organizează pentru micii creștini urmăresc familiarizarea lor cu noțiunile de bază ale moralei credinței ortodoxe si sunt pregătitoare pentru inaugurarea centrului catehetic pentru copii al parohiei. Inițiativa face parte din proiectul implementat de către Protoieria Bacău prin intermediul caselor praznicale în sprijinul formării duhovnicești al tinerilor. 

Pr. Vasile Lica

You may also like...