Proiectul Național Catehetic a debutat în Parohia Bibirești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia Bibirești, în parteneriat cu Școala Generală „Preot Iconom Stavrofor Pavel Savin” și Primăria Comunei Ungureni, a demarat Proiectul Național Catehetic 2021 intitulat de către Patriarhia Română „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.                                                 

            În parohia băcăuană, proiectul a luat ființă fiind numit generic „Sub binecuvântarea Crucii de acasă” și se va desfășura în perioada 13 februarie – 20 iunie 2021. Activitățile acestui proiect se derulează  în cadrul Bisericii parohiale cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și Așezământului Social – Filantropic„Samarineanul Milostiv”. Astfel, prin intermediul acestei activități, preotul paroh Pruteanu Daniel, sub coordonarea părintelui Protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și împreună cu voluntarii acestui proiect au reușit săformeze un grup de copii care la rândul lor prin ceea ce vor întreprinde, vor aduce multe bucurii unor vârstnicibolnavi sau altor copii care sunt în lipsuri sau nu se bucură de mângâierea celor dragi din diferite motive.

            Cu ocazia primei activități, pornită în data de 13 februarie 2021 a avut loc o lecție despre sărbătoarea Dragobetelor și simbolismul ei. Copiii foarte receptivi au înțeles din toată această expunere că aceastăsărbătoare este o zi în care se daruiește dragoste, pace și bucurie. Scopul acestei prime întâlniri a fost acelade a învața încă din frageda pruncie sa dăruiești în primul rând, dragoste și respect față de aproapeletău.                 

            La finalul evenimentului Părintele Daniel Pruteanu a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a acestei activități și totodată s-a stabilit și următoarea întâlnire ce va avea loc pe data de 27 februarie 2021 când vor avea loc două activități și anume: „Incursiune în tradițiile românești cu privire la primenirea naturii, privind pregătirea apropierii Postului Mare” (îngrijirea mormintelor celor dragi, plantarea de flori și curățirea copacilor din curtea bisericii) și a doua, „1 Martie, ziua mărțișorului”, când se vor confecționa mărțișoare care mai apoi să fie dăruite celor dragi, ca simbol al prețuirii.

 

Pr. Daniel Pruteanu

You may also like...