Proiectul Național Catehetic a debutat în Parohia Nănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim și alături de Protoieria Bacău, s-a desfășurat la Biserica inchinată  „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” din Nănești, prima activitate din cadrul programului „Vlăstarii Arhanghelilor”, subsidiar proiectului catehetic patriarhal „Biserica – Familia românilor de pretutindeni”.

Acest program presupune întâlnirea regulată a tinerilor din împrejurimile parohiei noastre, întâlnire ce are ca scop dezvoltarea personalității, spiritualității și comunicării dintre persoanele avizate prin realizarea de activități social-culturale si catehetice.

Fiind prima întâlnire din cadrul programului, copiii au făcut cunoștință și au interpretat diferite jocuri pentru a afla cât mai multe lucruri unul despre altul. La finalul activității, Preacucernicul Părinte Liche Mihai a povățuit tinerii cu o cateheză despre virtuțile unui bun creștin, interiorizând importanța dragostei și empatiei în viața spirituală ortodoxă.

Activitatea desfășurată, a sensibilizat tinerii, făcându-i să realizeze importanța socializării frumoase și practicată în duhul lui Dumnezeu, pentru ca astfel să poată să crească ca niște mădulare vii și rodnice ale Bisericii lui Hristos.

 

Pr. Mihai Liche

You may also like...