Proiectul Național Catehetic a debutat în Parohiile Negri şi Prăjeşti

                   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia Negri în parteneriat cu Parohia Prăjeşti a demarat Proiectul Național Catehetic 2021 intitulat de către Patriarhia Română „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.

                  Proiectul a debutat cu mult entuziasm fiind denumit „Mijlocirea sfinților în relația tinerilor cu Dumnezeu”,  iar activitățile din cadrul lui vor fi desfășurate în perioada 06 februarie – 26 iunie 2021 la Așezământul Social – Filantropic al parohiei. Astfel, prin intermediul acestor activități, preotul paroh Sandu Octav de la Parohia Negri împreună cu preotul paroh Ştefan Ionel de la Parohia Prăjeşti ajutați de voluntarii parohiilor vor încerca să aducă bucurii copiilor care sunt în situație de risc și ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă peste hotare.

                  Prima activitate din data de 06 februarie 2021 cu continuitate în data de 20.02.2021 va fi dedicată prieteniei între copii prin jocuri cu tematică adecvată, proiecţie de filme cu conţinut specific sărbătorii „Dragobetelui“. Copiii au fost receptivi la explicațiile cu privire sărbătoarea care se doreşte a fi o zi a prieteniei și a bucuriei dintre ei, iar scopul întâlnirii a fost acela de a învața copiii importanța ajutorului, a dragostei și a respectului atât între ei, cât și pentru aproapele lor.

                    La finalul întâlnirii, copii participanți au înțeles rolul prezenței lui Dumnezeu în viața personală și au apreciat importanța Bisericii în medierea relației cu familia și cu aproapele, înțelegând ca ea este mijlocitoarea relațiilor cu fundament duhovnicesc dintre oameni. De asemenea, cei mici, și-au manifestat bucuria și interesul pentru întrevederea de data viitoare, atunci când alte teme cu specific catehetic vor fi abordate.

Pr. Prof. Ionel Ştefan   

You may also like...