Proiectul Naţional Catehetic continuă în Parohia Holt prin implicarea tinerilor A.S.C.O.R. Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, sâmbătă, 11martie 2023, s-au desfăşurat în parohia Holt o serie de activităţi ludic-educative şi artistice, în cadrul proiectului Naţional Catehetic 2023, intitulat ,,Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”. Astfel, tinerii voluntari ai A.S.C.O.R. Bacău au susţinut o dezbatere pe tema concursului, pornind de la animaţia Disney Bao, iar copiii au discutat, au răspuns şi au tras concluziile prezentării sub îndrumarea lor.

S-au stabilit reguli, s-au urmărit aşteptările celor mici, s-a vorbit despre bunicii copiilor şi pasiunile lor, iar jocurile şi activităţile fizice ce au urmat au fost amuzante şi educative în acelaşi timp. Spre exemplu, „Am/ N-am” a fost un joc ţintit spre a-i face pe copii să înţeleagă că pot ajuta un bătrân, un vârstnic cu diverse lucruri simple pe care le pot împlini cu uşurinţă la vârsta lor (cumpărături, setarea telefonului, ajutorarea de a traversa strada, oferirea unui loc în autobuz etc.)

Tema de final pentru copii a fost aceea de a spune „Te iubesc!” bunicului sau bunicii şi de a povesti data viitoare reacţia acestora. Activităţile vor continua în fiecare zi de vineri pe toată periada lunilor martie şi aprilie, iar la finalul proiectului se va organiza un pelerinaj la câteva mănăstiri din împrejurimi.

(Pr. Iulian Adam)

You may also like...