Proiectul Național Catehetic continuă în Parohia Racova

În parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova, s-a desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului național catehetic „Slujire și destin în comuniune”, având ca partener Școala Gimnazială „Ion Borcea” Racova și Primaria Racova.

Părintele paroh Ciobanu Ionuț Constantin a vorbit elevilor și părinților prezenți la activitate despre cât de mare este „darul vieții, ca dar al lui Dumnezeu pentru om, despre libertate ca atribut al iubirii nesfârșite a lui Dumnezeu față de întreag creație. Prin pilde foarte folositoare de suflet, părintele a reușit sa capteze atenția celor prezenți și să îndemne audiența la un dialog.

În continuare, doamna Ana Focșa a prezentat elevilor un film cu tematică Pro Vita, în care se face apel la păstrarea cu orice chip a vieții apărute în momente poate „nefavorabile” din viața omului (cand nu ai serviciu ,nu ai bani, nu ai cele necesare etc). Mesajul filmului a fost că o viață aduce cu sine bucurie, speranță, iubire, împlinire, comuniune.Părintele Sebastian Florin Pascariu a legat darul vieții de primăvară, de trezirea întregii naturi la o viață nouă, la înnoirea omului și la valorizarea lui, la aflarea rosturilor lui primordiale.

S-a vorbit în continuare și de faptul că nu întâmplător „Marșul vieții” ce militează pentru păstrarea vieții, păstrarea familiei în matca ei autentică se desfășoară în luna martie pentru a ilustra mai bine legătura dintre învierea naturii, a omului, a vieții în general. Spre finalul activității s-a recitat poezia „Șase pui și-o biată mamă” de Vasile Militaru, s-a vorbit despre cel mai scump nume și cuvânt de pe pământ „MAMA” și s-au prezentat cântece dedicate zilei femeii din întreaga lume.Părintele Sebastian Florin Pascariu a citit elevilor din cartea „Prinos de recunoștință femeii creștine”, scrisă de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, poezia “Evanghelismos”, după care Părintele a deslușit mesajul acestei poezii.

Activitatea s-a incheiat cu prezentarea unor imagini sugestive de la Marșul Vieții organizat în anii anteriori.

Pr. Ionuț Constantin Ciobanu

You may also like...