Proiectul Național Catehetic derulat în Parohia Racova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 21 februarie 2021, la Parohia cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova, în contextul „Anului omagial al pastorației românilor din afara României” a debutat Proiectul Catehetic „Slujire și destin în comuniune”.

Proiectul este realizat cu participarea unui grup de elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Borcea” Racova, fiind coordonați de către doamna director Oana Adina Apetrei și doamna învățător Ana Focșa, având ca și parteneri în proiect Primăria Racova reprezentată de către domnul primar Cătalin Apetrei și domnul viceprimar Mihai Nechifor. 

Lucrările au fost deschise de către preoții Ciobanu Ionuț Constantin și Pascariu Florin Sebastian, după care doamna învățător Ana Focșa a prezentat conținutul proiectului, scopul și așteptările lui ce constau în închegarea comunității și sădirea unor valori religios-morale în sufletul copiilor. Apoi, doamna director, a vorbit despre importanța acestui proiect și beneficiile lui, ca mijloc de cunoaștere a legăturii cu cel din neamul tău, oriunde te-ai afla dar și despre colaborarea dintre Școală și Biserică, care a fost și va rămâne liantul cel mai valoros pentru formarea socio-educațională și religioasă a adultului de mâine.

 Prima temă abordată în cadrul proiectului a fost „Dragobetele”, sărbătoarea dragostei, a iubirii și dăruirii la români. În cadrul acestei teme s-a vorbit despre semnificația acestei sărbători, despre obiceiurile legate de aceasta și legătura cu viața bisericească, cei 17 elevi participanți fiind antrenați în discuții pe seama acestui subiect.

 La sfârșitul activitătii, au fost evidențiate principalele învățături dobândite de către copii precum prețuirea neamului, a aproapelui și a valorilor fundamentale pe care se statornicește viața oricărui creștin.

 

Pr. Ciobanu Ionuț Constantin

You may also like...