Proiectul Protoieriei Bacău „100 de Cateheze în Postul Mare” a fost derulat în Parohia Orbic

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și la iniţiativa părintelui protopop Eugen-Ciprian Ciuche, la Parohia „Sf. Gheorghe” – Orbic din Buhuși a fost implementat în perioada 6 martie – 7 aprilie 2023, proiectul catehetic al Protoieriei Bacău intitulat „100 de Cateheze în Postul Mare – Doamne și Stăpânul vieții mele”.

Au suținut cateheze în cadrul acestui proiect părintele Gheorghe Bârjovanu – Parohia „Sf. Gheorghe” Orbic, tema ,,Vindecarea de teamă”, părintele Laurențiu Ilisei – Parohia „Izvoarele” Bacău, tema ,,Postul în paginile Sfintei Scripturi” și părintele Sorin Constantin Munteanu – Parohia „Sfântul Nicolae – Buhuși, tema ,,Taina Spovedaniei – întâlnirea omului cu Dumnezeu”.

Catehezele susținute au reușit să îi distragă de la rutina zilnică pe credincioșii de toate vârstele, majoritatea participanților  implicându-se activ și fiind plăcut surprinși de metodele antrenante care au fost  folosite, în ceea ce privește învățarea și fixarea de noi cunoștințe privitoare la credința noastră.

Pe lângă datoria de a liturghisi, preotul are și frumoasa datorie de a învăța, de a sădi adevărul de credință în sufletele credincioșilor de toate vârstele, pregătind un popor bineplăcut lui Dumnezeu.

You may also like...