Proiectul Protoieriei Bacău intitulat „100 de Cateheze în Postul Mare” a fost derulat la alte 3 Biserici băcăuane

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și la iniţiativa părintelui protopop Eugen-Ciprian Ciuche la Parohiile „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, „Sfinții Apostoli” și „Nașterea Maicii Domnului” din Protoieria Bacău, a fost implementat proiectul catehetic al Protoieriei intitulat „100 de Cateheze în Postul Mare – Doamne și Stăpânul vieții mele”.

La îndemnul preoților parohi ai bisericilor băcăuane, mai mulți credincioși au răspuns invitației de a participa la o seară duhovnicească în biserica parohială, având ca tematică „Gastrimargia- lăcomia sau nebunia pântecelui”, în cadrul unei cateheze susținute de către părintele Silviu Busuioc, parohul bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Bacău. Astfel că, fie după Liturghia de dimineață sau după Taina Sfântului Maslu de seară, prin intermediul mijloacelor moderne de exprimare a conținutului didactic, părintele Silviu a relatat credincioșilor despre cum lăcomia pântecelui este „mamă” a tuturor relelor și „izvor” al tuturor patimilor. Mergând pe cuvintele Sfântului Evagrie Ponticul, părintele Busuioc a sădit în inimile celor prezenți ideea înfrânării și al bunei cugetări cu privire la hrana pentru trup, mai ales acum, în timp de postire și înfrânare a poftelor.

La sfârșit, credincioșii au înțeles că prin înfrânare rămânem în comuniune și unitate cu Dumnezeu și aproapele, se înlătură patimile și dezvoltăm reflexe jertfelnice, care au ca fundament dăruirea și iubirea.

You may also like...