Proiectul „Vrei să fii bun, de Crăciun?” a fost derulat și în orașul Buhuși

În cadrul proiectului eparhial intitulat „Vrei să fii bun, de Crăciun ?”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Buhuși, s-a implicat cu un număr de patru clase gimnaziale și două clase primare, coordonate de către prof. Sandu Elena. Obiectivul ales pentru anul acesta a fost ajutorarea și dăruirea de câte două cadouri unui număr de 28 de copii ai Complexului de Servicii Sociale Buhuși (17 cu grad mare de dificultate, iar 11 cu dizabilități).

Proiectul derulat la nivelul instituției buhușene a avut mai multe etape organizatorice pentru o bună și rodnică implementare. Clasele implicate în proiect au format echipe de patru sau cinci elevi care au „adoptat” un copil din lista pusă la dispoziție de doamna director al Complexului de Servicii Sociale-Buhuși, psiholog Mihai Roxana. Apoi, fiecare echipă și-a ales un reprezentant pe care doamna profesor Sandu l-a atașat listei. Aceștia știau dimensiunile copilului, numele, și nevoile imediate. Atribuțiile au fost distribuite în colectarea de haine noi, haine de la frații mai mici, cărți de colorat și jucării. Spre bucuria copiilor care așteptau cu nerăbdare darurile Moșului cel bun, fiecare echipă a trebuit să conceapă o scrisoare- felicitare ca din partea elfilor, îngerului păzitor sau Moș Crăciun.

La acest demers s-a alăturat, ca de fiecare dată, și Parohia „Sfânta Înviere” din Buhuși. Din grija și dragostea părintelui paroh Romeo Sbârcea, cei mici au primit pe lângă cele pregătite, dulciuri și iaurt pentru o săptămână. 

 Obiectivele specifice ale acestui proiect au fost pe lângă sensibilizarea, întărirea virtuților morale, de milostenie, întrajutorare, continuarea ideii de voluntariat și sudarea relațiilor de prietenie, colaborare, între colegii de clasă, educarea caracterelor în spiritul valorilor creștine.

După împărțirea cadourilor pregătire, a fost susținut și un mic concert de colinde de către elevii școlii „Mihai Eminescu” din Buhuși.

You may also like...