Proiectul „Vrei să fii bun, de Crăciun?” derulat în Parohiile Mâlosu, Valea Mare, Valea Hogei și Traian

Parohia Mâlosu

Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos a dăruit celor peste 200 copii din parohia Mâlosu bucuria întâlnirii cu Pruncul Hristos, cu Moș Crăciun, cu frumoasele cadouri oferite din bunăvoința unor oameni minunați. După oficierea Sfintei Liturghii cei mici, școlari și preșcolari au încântat sufletul enoriașilor prezenți cu colinde și poezii despre iarnă. Nu mică a fost bucuria celor mici care au dorit să povestească și să colinde numai în brațele Moșului. Însă cele mai emoționante momente au fost acelea în care, s-au împărțit darurile binefăcătorilor care în acest an au fost elevii Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” din Bacău, coordonați de către doamne Teodora Plaeșu, profesor de Religie Ortodoxă în cadrul instituției. 

Parohia Valea Mare

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Valea Mare-Roșiori, s-au desfășurat două proiecte in colaborare cu mai multi parteneri, numărul beneficiarilor ajungând la 113 persoane, doar prin sprijinul Colegiului Național de Arte „George Apostu”.
Partenerii parohiei, Colegiul Național de Arte „George Apostu” și Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” din Bacău, au oferit micilor enoriași jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri, hrană si altele, iar ca mulțumire aceștia au intonat câteva colinde și au adresat mulțumiri celor implicați în cele două proiecte, si anume: „Dăruiește un zâmbet”, „Fii și tu Moș Crăciun”, proiect inițiat de către Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” din Bacău și al doilea proiect încheiat cu Colegiul Național de Arte „George Apostu” tot din Bacău, toate acestea fiind derulate în cadrul proiectului eparhial intitulat „Vrei să fii bun, de Crăciun?” 

Cu această ocazie, părintele Ștefan Diaconu aduce alese mulțumiri profesorilor de la catedrele de Religie Ortodoxă din cadrul ambelor instituții de învățământ care s-au implicat în desfășurarea acestei activități alături de elevi și părinții lor, care au înțeles nevoia celor asemenea lor.

Parohia Valea Hogei

În prima zi de Crăciun au fost împărțite peste 200 de pachete cu cadouri pentru copiii din parohia Valea Hogei, dar și copiilor din satul Stejaru ( Jud. Vaslui ), care au așteptat cu nerăbdare venirea Moșului. Copiii au cântat colinde fiind ajutați de doamnele învățătoare Maria Irimia și Mioara Răchită. Au fost foarte bucuroși, drept pentru care parohul bisericii, părintele Dorin Mitrea, aduce mulțumiri comitetului de elevi și catedrei de Religie Ortodoxă reprezentată de către doamna profesor Gabriela Ciuche și părintele profesor Bogdan Neacșu, din cadrul Colegiului Național „Ferdinand I” din Bacău. 

Parohia Traian

De asemenea și în Parohia Traian, Moș Crăciun a ajuns la cei 30 de copii mereu prezenți și activi în cadrul Centrului de cateheză al parohiei alături de duhovnicul lor, părintele Gavril Trofor.

You may also like...