Proiectul „Vrei să fii bun, de Crăciun? – ediția 2022” și-a început derularea în Protoieria Bacău

În Protoieria Bacău a început de câteva zile derularea proiectului eparhial intitulat „Vrei să fii bun de Crăciun?”, ediția 2022. În aceste momente sunt colectate scrisorile copiilor aflați în parohii defavorizate ale Protoieriei Bacău și mai apoi împărțite pentru ca ele să capete forma unui cadou oferit cu dragoste unui copil.

Derularea acestui proiect se face în mod deosebit cu ajutorul profesorilor de Religie Ortodoxă și nu numai, care prin bunăvoința lor devin misionari ai acestui deziderat și alături de elevii și părinții lor împlinesc smeritele cereri ale copiilor.

După ce în anul 2020 debutul acestui proiect elaborat de către Sectorul Social-Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a însemnat pentru Protoieria Bacău peste 2500 de cadouri oferite celor mici, anul 2021 a însemnat peste 3000 de cadouri și anul acesta s-a dorit identificarea unui număr de copii care să primească un mic cadou de la alți copii de vârsta lor, care să își permită alocarea unei sume modice pentru achiziționarea unui cadou de Crăciun.

Anul acesta ne dorim depășirea acestor numere. Pana la acest moment au fost primite și procesate peste 1200 de scrisori.

Pe această cale aducem din nou mulțumiri cadrelor didactice , ONG-urilor, parohiilor urbane, precum și oamenilor de bine din societatea civilă implicați sub anonimat în derularea acestui proiect și invităm pe toți cei care doresc să ne fie alături sau care doresc informații suplimentare să contacteze Biroul de Asistență Socială a Protoieriei Bacău. De asemenea, parcursul proiectului se poate urmări pe www.protoieriabacau.ro

You may also like...