Proiectului Național Catehetic „Biserica- familia românilor de pretutindeni” a debutat în Parohia Poiana Negustorului

Sub genericul „Școală pentru trup și suflet” proiectul, având ca beneficiari un număr de 24 de copii, a atras numeroși parteneri precum: Primăria comunei Blăgești, Școala Primară Poiana Negustorului, Protopopiatul Bacău, Asociația Europeană Romă pentru progres și promovare interculturală și Asociația Creștină de caritate și ajutor „Ovidenia Bacău 2005”,.

Debutul activităților a avut loc în data de 6 februarie 2021, în incinta școlii primare din parohia Poiana Negustorului, ocazie cu care copiii au aflat de la părintele paroh Dima Lucian despre obiectivul proiectului și au purtat discuții pe tema sfințeniei vieții celor care urmat pilda Mântuitorului Hristos și au aplicat în viața lor principiile evanghelice.

În cadrul celei de-a doua întâlniri, din 20 februarie, cu ocazia zilei Dragobetelor copiii au realizat felicitări pe tema „Iubirea din familie”,  lucrările fiind expuse în biserica parohială. Cu această ocazie a fost prezent și unul din partenerii proiectului, domnul Doru Tănase, președintele Asociației Europene a romilor pentru progres și promovare interculturală, care le-a oferit copiilor numeroase activități educativ-recreative.

În cea de-a treia întâlnire din data de 6 martie cu tema „Maica Domnului, model de mamă și de iubire” cu ocazia zilei de 8 martie copiii ajutați de doamna preoteasă Dima Manuela, au realizat flori din hartie colorată și au învățat câteva o cântări religioase adresate Maicii Domnului și un cântec pentru mamă.

 

Pr. Dima Lucian

You may also like...