Protoieria Bacău a implementat un nou proiect social-filantropic

Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 4 Martie 2021 a fost inaugurat Centrul de Consiliere și Sprijin pentru părinți și copii ce îl are ca ocrotitor pe „Sfântul Ioan Botezătorul” cu sediul în incinta Școlii Gimnaziale „Domnița Maria” din Municipiul Bacău.

Acest Centru este rodul unui protocol de colaborare între Școala Gimnazială „Domnița Maria”, Asociația Creștină de Caritate și Ajutor „Ovidenia Bacău 2005” și Protoieria Bacău. Cele trei instituții și-au unit resursele cu scopul de a veni în ajutorul copiilor care sunt buni la învățătură, însă provin din familii aflate în situații de risc, drept pentru care performanța școlară de cele mai multe ori este greu de atins.

Pentru buna desfășurare a activităților, Școala „Domnița Maria” pune la dispoziție sala, copiii beneficiari și profesorii voluntari, Asociația „Ovidenia” asigură hrana copiilor, iar Protoieria Bacău asigură baza materială necesară activităților, voluntari formați pentru astfel de acțiuni și ocazional deleagă câte un preot pentru a consilia și zidi sufletește copiii și părinții lor, beneficiari ai centrului.

Pentru început, activitatea centrului va fi canalizată pe un număr de până la 20 de copii, se va desfășura de trei ori pe săptămână, respectiv marți, joi și vineri, în sesiuni de câte patru ore, urmând ca pe viitor, după omogenizarea activității și îmbunătățirea situației sanitare la nivel național, întâlnirile să fie mai dese.

Inaugurarea Centrului a constat în sfințirea sălii care va găzdui activitatea cadrelor didactice în urma căreia a urmat un cuvânt din partea reprezentanților fiecărei instituții partenere. Slujba s-a desfășurat sub protia delegatului Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, PC. Pr. Ilarion Mâță, consilier al Sectorului Social-Filantropic și de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului alături de PC. Pr. Protopop Eugen-Ciprian Ciuche, PC. Pr. Ciprian Olteanu, secretar al Protoieriei Bacău, PC. Pr. Ovidiu Radu, președinte al Asociației Ovidenia și în prezența Prof. Otilia Zaharia, director al Școlii „Domnița Maria”, Prof. Andrei Ciprian, director adjunct, alături de cadrele didactice și copiii ce vor beneficia de acest centru.

 

„Astăzi ne-am întâlnit pentru a promova o valoare și anume cea a dăruirii. Această valoare trebuie să o transmiteți și voi copiilor voștri și să o promovați mereu. Dumnezeu a făcut ca acest parteneriat să se materializeze și simțeam nevoia să vin în ajutorul copiilor, mai ales în acest context pandemic și pentru că viața nu este ușoară de cele mai multe ori”. (Prof. Otilia Zaharia – Director al Școlii „Domnița Maria” Bacău).

 „La nivelul Județului Bacău avem peste 100.000 de copii care au realmente nevoie de o atenție amănunțită din partea profesorilor și a preoților. Astăzi, biserica, școala și mediul social exprimă foarte mult puternica relație de valori și de principii pentru copiii de astăzi. E cu neputință ca o singură instituție să ofere totul, de aceea apreciez într-un mod cu totul special gândul părintelui protopop și colaborarea deosebită pe care o are cu Școala „Domnița Maria” și Asociația „Ovidenia” care este un furnizor de servicii sociale deosebit de implicat în urbea băcăuană”. (PC. Pr. Ilarion Mâță – Consilier al Sectorului Social-Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului).

 „Am avut bucuria ca tot timpul conducerea și cadrele didactice ale Școlii „Domnița Maria” să dea dovadă de o mare dragoste față de copii și mai ales față de copiii aflați în suferință. Nădăjduim ca prin acest centru să fim cu toții prieteni pentru ca mai apoi să devenim prieteni ai lui Dumnezeu. Este o deosebită implicare din partea cadrelor didactice să stea în afara orelor și să ajute copiii să înțeleagă mai bine cele ce se predau. De aceea, copii, astăzi este un dar, un altfel de dar, în săptămâna altfel la școală, așă că vă rog, primiți acest dar, al ostenelii profesorilor. Mulțumim de asemenea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea și dragostea pe care o oferă numeroșilor copii care beneficiază de serviciile sociale din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului”. (PC. Pr. Eugen-Ciprian Ciuche – Protoiereu al Protoieriei Bacău).

 

Răzvan-Dimitrie Radu – Asistent Social al Protoieriei Bacău

 

You may also like...