Protoieria Bacău a oferit peste 1000 de perechi de pantaloni pentru beneficiarii Centrelor de Socializare Vârstnici

Datorită unei colaborări pe care Protoieria Bacău o are cu Clubul 60+ din Municipiu și prin intermediul doamnei Mioara Costea, directorul Clubului, au fost donate 1180 de perechi de pantaloni noi, matlasați. Ulterior, prin intermediul biroului de asistență socială a instituției bisericești, aceștia au fost distribuiți la mai multe Centre de Socializare Vârstnici sau parohii din cuprinsul canonic al Protoieriei care derulează activități cu seniorii comunității.

Pantalonii primiți au ajuns în 8 parohii (Parohia „Sfântul Gheorghe” Bacău, Parohia „Sfinții Arhangheli” Siretu, Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău, Parohia Lazaret, Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău, Parohia Onișcani, Parohia „Sfânta Înviere” Buhuși și Asociația „Ovidenia”) acolo unde preoții ajutați de către voluntarii comunității i-au dăruit credincioșilor. 

La Parohia „Sfânta Înviere” Buhuși, după slujba de Tedeum din ziua Unirii Principatelor Române prin preotul Paroh Romeo Sbârcea și preotul Ștefan Moldovan s-au bucurat peste 100 de persoane situate în Cartierul Colonia Bistriței acestea aflâmndu-se în medii defavorizate. Alături de pantalonii primiți, parohia a mai dăruit haine, încălțăminte și ajutătoare pentru sezonul de iarna. 

Această inițiativă face parte din acțiunea Protoieriei Bacău de promovare și susținere a proiectelor derulate în cadrul acestor centre care oferă un cadru duhovnicesc și prietenesc de socializare, dar și de aprofundare a învățăturilor desprinse din pericopele evanghelice duminicale. Prin intermediul acestor centre se dorește apropierea creștinului de Dumnezeu, dar și de preotul lor prin activități diverse într-un timp mai permisiv decât cel din cadrul liturgic. 

You may also like...