Protoieria Bacău organizează un curs de formare pentru pregătirea preoților care desfășoară activități în cadrul Centrelor de Socializare Vârstnici

Marți, 19 Octombrie 2021, Protoieria Bacău va organiza un curs de formare adresat în exclusivitate preoților care au inaugurat recent un Centru de Socializare Vârstnici în cadrul comunităților parohiale păstorite. Acesta vine ca un sprijin și în implementarea și derularea celui mai recent proiect pentru vârstnici intitulat „Hristos-lauda bătrâneților mele”.

Sesiunea de formare care va debuta cu Sfânta Liturghie, va fi găzduită de către Parohia Luncani, prin implicare și bunăvoința părintelui Vasile Gânju și a părintelui Adrian Grigoraș care vor pune la dispoziție casa de prăznuire a parohiei ca locație a desfășurării acestui curs. Celor 25 de preoți din mediul urban și rural, li se vor preda de către specialiști în domeniul asistenței sociale a persoanelor vârstnice precum doamna Atena Gașpar și părintele consilier Ilarion Mâță, cunoștințe de bună practică în lucrul cu această categorie de vârstă evidențiind o abordare interdisciplinară asupra acestui segment de credincioși. 

Scopul acestui curs pregătit de către Protoieria Bacău este acela de a veni în ajutorul preoților care sunt la început de drum în ceea ce privește buna organizare a unui centru de socializare vârstnici și de a crea o viziune colectivă cu privire la activitățile ce pot garanta formarea unui grup țintă bine organizat și omogen care să dinamizeze dimensiunea socială și misionar-pastorală a parohiei. 

You may also like...