Recunoștința și efectele acesteia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica a II-a din Postul Mare, în Parohia  „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Bacău, Protopopiatul Bacău, au continuat serile duhovnicești din cadrul Proiectului cultural-misionar „Arta Fericirii” realizat în parteneriat cu Asociația Culturală Corinteni, din Bacău.

IMG_6808_resize
IMG_6816_resize
IMG_6804_resize
IMG_6809_resize
IMG_6828_resize
IMG_6830_resize
IMG_6829_resize
AFIS-IERTAREA

La întâlnirea din 12 martie 2017 s-a discutat despre recunoștință, dar mai ales despre efectele negative pe care le poate avea nerecunoștința asupra noastră, atunci când așteptările sunt în această direcție. S-a plecat de la Pilda celor 10 leproși și s-a discutat întreg capitolul al 17-lea al Sfântului Evanghelist Luca pentru a se arăta de ce nu trebuie să așteptăm recunoștința oamenilor, dar și de ce noi trebuie să cultivăm în sufletul nostru această valoare. Recunoștința ne este necesară, așa cum ne îndeamnă Sf. Apostol Pavel și toată învățătura Bisericii, pentru a mărturisi bucuria generată de intervenția divină în viața noastră. Conform oamenilor de știință, recunoștința ne este necesară pentru a ne păstra starea de sănătate. Au fost prezentate descoperirile prof. Masaru Emoto, dar și un experiment făcut pentru a demonstra puterea cuvintelor asupra stării noastre de sănătate și puterea recunoștinței la nivel somatic.

Continuarea programului de dezvoltare personală va putea fi urmărită pe parcursul celorlalte întâlniri, următoarea temă fiind „Iertarea“ și urmând a fi abordată  în a treia duminică a Postului Mare, la aceeași oră.

Pr. Constantin Abageru și psih. Angela Agachi

You may also like...