Pregătiri pentru Sfinţirea Ansamblului bisericesc de la Hemeiuş

Nimic nu este mai înălţător pentru o comunitate bisericească decât Sfinţirea lăcaşului de cult, o slujbă ce se săvârşeşte de către Chiriarhul locului, după multă osteneală şi dăruire, atât din partea preotului paroh, a autorităţilor locale, cât şi a credincioşilor enoriei respective.

La Hemeiuş, după o perioadă de lucrare intensă a comunităţii, coordonată de părintele paroh Marius Ionuţ Roşu, s-au restaurat biserica şi clopotniţa, s-au construit un Aşezământ social-filantropic, un aghiasmatar, un altar de vară, o casă mortuară şi un lumânărar.

Astfel, suntem cu toţii invitaţi, Duminică, 20 septembrie 2020, la slujba de resfinţire a întregului Ansamblu bisericesc de la Parohia Hemeiuş, slujbă oficiată de către Ȋnaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, în prezenţa un sobor numeros de preoţi şi credincioşi invitaţi, a autorităţilor locale şi centrale şi a credincioşilor de la parohia Hemeiuş.

Programul evenimentului de resfinţire a Ansamblului eclesial a debutat vineri 18 septembrie, începând cu orele 17.00, cu slujba de Sfinţire a apei şi Taina Sfântului Maslu, sub coordonarea părintelui protoiereu Eugen Ciprian Ciuche. S-au pomenit Cărţile de Ctitorie şi s-au prezentat, la final, câteva aspecte legate de sfinţirea unei biserici de către părintele Iulian Adam, de la Parohia Holt şi de către părintele protoiereu.

,,Se simte bucuria şi entuziasmul enoriaşilor de aici pentru slujba de resfinţire ce va fi oficiată duminică. Îmi doresc să particip la cât mai multe astfel de evenimente duhovniceşti, la care biserica, asemeni unei mirese gătite pentru nuntă, îşi aşteaptă veşmântul Harului Duhului Sfânt”, ne-a declarat un tânăr student teolog prezent la eveniment.

Program resfinţire Ansamblu eclesial Hemeiuş

Sâmbătă, 19 septembrie 2020 – h 16.00 Slujba Vecerniei unită cu Litia;

  Duminică, 20 septembrie 2020– h 07.30 Miezonoptica şi Utrenia

-h 08.45 Ȋntâmpinarea Ierarhului ȊPS Ioachim

-h 09.00 Slujba de sfinţire a Bisericii, Sf. Liturghie Arhierească, Corala ARMONIA a Arhiepiscopiei Tomisului

-h 12.00 Cuvânt duhovnicesc şi de binecuvântare al ȊPS Ioachim

(Pr. Iulian Adam)

You may also like...