Rugă pe culmile Tisei -Silvestri

Luni – 22 iunie 2015, preoții care formează Cercul pastoral Buna-Vestire s-au rugat împreună la biserica Sfinții Împărați din parohia Tisa-Silvestri, comuna Odobești, județul Bacău. „Alături de gazda evenimentului – preotul Filip Cătălin, am cerut, prin rugăciunile de sfințire a apei și săvârșirea Sfintei Taine a Maslului, ca postul Sfinților Petru și Pavel să fie unul binecuvântat” – a subliniat părintele coordonator,  preotul Petru Bălăiță.

IMG_4226
IMG_4227
IMG_4228

În partea a doua a întâlnirii a avut loc prezentarea preoților care formează acest cerc pastoral, scopul și folosul acestor întâlniri duhovniceşti, părintele Cătălin introducând auditoriul, prin cuvântul său, în necesitatea și utilitatea postului. Rând pe rând, toți preoții participanți au ținut în fața credincioșilor prezenți câte un scurt cuvânt de folos, legat de tema principală, fiecare vorbind despre post ca act de asceză şi nevoinţă, lucrare de înfrânare, faptă de virtute, exerciţiu de voinţă, formă de înfrânare şi mijloc eficient de mântuire.

Cuvântul central şi esenţial fiind „Hristos, hrana nemuririi”, colegiul preoţilor din Cercul pastoral Buna-Vestire a subliniat că a posti înseamnă a fi înfometat, înţelegând prin aceasta foamea după Dumnezeu şi nu după plăcerile acestei vieţi.  „Postul cel adevărat este postul de păcate”, însă şi mai important este să înţelegem că ,,desăvârşirea nu vine odată cu postul şi lepădarea de lucruri, ci după dobândirea dragostei”!

 

You may also like...