”Rusaliile Maicii Domnului”, la Tisa Silvestri

Pelerinii și credincioșii prezenți la sărbătoarea Bunei Vestiri de la mănăstirea din Tisa Silvestri au trăit o bucurie întreită.

tisa1
dscn8348
tisa_silvestri_exterior
manastire_tisa

Pelerinii și credincioșii care s-au rugat în ziua de 25 martie 2015 în biserica mănăstirii ”Buna Vestire” din Tisa Silvestri au trăit o întreită bucurie.

Slujba arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în mijlocul acestei obști monahale, a cărei stareță este stavrofora Teoctista Ungureanu, iar duhovnic părintele arhimandrit Pimen Costea, a fost împodobită cu tunderea în monahism a unei tinere care a decis să urmeze lui Hristos pe această cale și de hirotonia întru diacon a teologului Marius Ioan Cociorvă.

Emoțiile și bucuriile pogorâte în sufletele peregrinilor sub acoperământul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, în oaza duhovnicească din Tisa Silvestri, s-au regăsit transpuse în cuvântul de învățătură rostit de Înaltpreasfințitul Ioachim.

”Trăim astăzi unul dintre cele mai mari praznice închinate Maicii lui Dumnezeu. Dacă ne aplecăm asupra profunzimii acestei sărbători, nu vom atinge niciodată abisul insondabil al misterului, al acestei descoperiri făcute de Dumnezeu oamenilor. Aceasta întrucât nu-l putem accepta decât cu măsura credinței, fără ca rațiunea noastră să cuprindă vreodată dimensiunea teologică a acestuia. Putem numi acest praznic închinat Maicii Domnului, ”rusaliile personale ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”, căci de la acel moment, când a avut loc pogorârea Duhului Sfânt peste Fecioara Maria, cerurile se rup permanent, de fiecare dată când noi  cerem Bunului Dumnezeu să pogoare peste noi un dar”a subliniat ÎPS Ioachim

făcând o profundă mistagogie a Bunei Vestiri, şi explicând celor prezenți lucrarea Preasfintei Treimi în viața fiecărui creștin.

”Și noi putem pătrunde în tainele lui Dumnezeu prin mai multe căi, iar cea mai importantă este împărtășirea cu  Trupul și Sângele  Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a mai spus ierarhul. ”Pogorârea Sfântului Duh se face de fiecare dată când încuviințăm ca Dumnezeu să intre în sufletul nostru. Pentru că nu ne silește să intre în inima noastră, ci noi trebuie să fim receptivi la această dragoste  a Sa”, a mai precizat ÎPS Ioachim. ”Depinde de noi dacă suntem receptivi, dacă ascultăm taina lăsând-o să vorbească în noi, dacă, prin credință, acceptăm ca Maica Domnului să ne fie sprijinitoare în lumea necazurilor, dar și în lumea de dincolo, să ne fie răspuns bun la înfricoșătoarea judecată, să ne arate calea spre limanurile mântuirii” mai spus Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

You may also like...