”Să fiți entuziaști, să fiți în Dumnezeu!”

Artiști consacrați, profesori universitari, muzicieni și intelectuali de renume ai învățământului băcăuan au participat, alături de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național de Artă ”George Apostu” din Bacău.

Artiști consacrați, profesori universitari, muzicieni, reprezentanți ai autorităților locale și centrale și intelectuali de renume ai învățământului băcăuan au fost alături de elevii și dascălii Colegiului Național de Artă ”George Apostu” la momentul de deschidere a noului an școlar 2014-2015. Alături de ei, pe scena Teatrului de Vară ”Radu Beligan” din municipiul Bacău, Biserica Ortodoxă a fost reprezentată de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, care a adus mesajul de binecuvântare și de încurajare a tinerilor care încep astăzi o nouă etapă din formarea lor intelectual-duhovnicească.

”Am o emoție aparte și o resimt la fiecare dintre voi, la copii și profesori. Emoția care ne cuprinde pe toți este vibrația Duhului Sfânt, Care se pogoară ca o undă, pătrunzând ușor în sufletele noastre, de la Preasfânta Treime. Unul dintre antevorbitori menționa faptul că trebuie să fim oameni între oameni. Un mare adevăr, pentru că a fi om înseamnă  a privi în sus, a fi într-o perspectivă. Iar cel dotat cu conștiință de sine, cu libertate și voință liberă, trebuie să se spiritualizeze, să se reformeze pentru a fi asemenea cu prototipul, cu Mântuitorul Hristos. Ce frumos s-a precizat că trebuie să aveți modele diferite! Fiecare are ca model un dascăl, un artist, un sportiv.  Personal, am venit aici pentru a vă spune să vă luați un model: Mântuitorul Iisus Hristos, Care se așază în mijlocul vostru și Care, dacă îl lăsați în sufletele voastre, vă va aprinde o lumină interioară, prin care veți vedea dacă este curat sau dacă este mizerie în inima voastră. Apoi, dacă o veți întreține, această lumină – cu revelațiile care se adaugă de-a lungul timpului, vă va ajuta la creșterea voastră culturală, duhovnicească și profesională. Iar Mântuitorul Iisus Se va recunoaște în voi și în faptele voastre. Trebuie să fiți entuziaști, adică să fiți în Dumnezeu”a mai adăugat Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.

 

Cu această ocazia, ierarhul a dăruit Colegiului Național ”George Apostu” icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, așa cum apare reprezentantă în Catedrala Arhiepiscopală din Roman, îndemnându-i totodată pe elevi să viziteze acest spațiu sacru ce constituie o bijuterie arhitecturală și iconografică. De asemenea, a mai oferit Cartea Cărților – Sfânta Scriptură, și o serie de volume apărute în ultima perioadă la editura ”Filocalia” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

You may also like...