”Să nu-L mai lăsăm pe Hristos să plângă!”- seară de rugăciune la Mănăstirea de la Valea Budului

Vineri, 13 martie, la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului au continuat serile de rugăciune din cadrul Postului Mare.

Seara de rugăciune de vineri – 13 martie 2015, a fost una deosebită pentru credincioșii prezenți la biserica Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.  În ciuda ploii mărunte și a vremii deloc prielnice, sfântul lăcaș s-a dovedit a fi neîncăpător. La ora 17.30, cei prezenți au vizionat un material despre Taina Sfântului Maslu, în care IPS Arhiepiscop Ioachim a explicat semnificația și importanța acesteia pentru viața creștinului.

Imediat după acest moment catehetic, preoții prezenți și credincioșii, între care s-au aflat și numeroși pelerini veniți de la Mănăstirea Cașin, s-au rugat împreună cu ierarhul, așa cum este obiceiul în fiecare seară de vineri din perioada Postului Mare. La sfârșitul slujbei, IPS Sa a rostit rugăciuni de iertare, preoții și pelerinii, împreună cu ierarhul plecându-și genunchii în fața icoanei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Profunda încărcătură duhovnicească a acestei slujbe a fost subliniată de preotul protopop Costică Busuioc, care a remarcat și comuniunea de rugăciune a preoților și credincioșilor cu ierarhul locului. ”A fost o seară cu o profundă emoție duhovnicească. Am urcat pe această colină a bucuriei pentru a ne ruga împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim și vă mulțumim pentru aceste momente”, avea să menționeze preotul Ioan Chiribău, parohul bisericii ”Sf. Împărați” din Bacău, prezent alături de coslujitorul său, preotul Adrian Ciobanu, și enoriași ai parohiei la slujba de la mănăstirea de la Valea Budului.

Un cuvânt de mulțumire a adresat și preotul Ioan Bârgăoanu de la Mănăstirea Cașin, care a explicat pelerinilor că invitația făcută de ierarh de a veni la rugăciune în seara zilei de vineri nu este una întâmplătoare, Sfânta Vineri nefiind altcineva decât Sfânta Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea Eparhiei Romanului și Bacăului. Înconjurat de flori, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a remarcat frumusețea spirituală a acestei seri, aducând totodată aprecieri celor care au răspuns la chemarea Bisericii de a semna pentru ora de religie.

”Ne-am adunat în această biserică pentru a ne ruga împreună ca să rămânem mărturisitori ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pentru că suntem fiii Săi și trebuie să mergem pe drumul Golgotei, chiar dacă este unul sinuos și plin de primejdii”, a declarat IPS Ioachim, îndemnându-i pe credincioșii prezenți să apere și să susțină valorile tradiționale românești, astfel încât ”să nu-L mai lăsăm pe Hristos să plângă”.
a subliniat ierarhul.

De asemenea, prezenți la acest eveniment, membrii ASCOR – filiala Bacău au adresat un cuvânt de mulțumire Inaltpreasfinției Sale pentru sprijinul acordat și pentru susținere, au prezentat programul manifestărilor culturale programate pentru anul în curs și au  vorbit totodată celor prezenți despre necesitatea implicării tinerilor în promovarea valorilor cultural-religioase românești.

You may also like...