Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului lucrările se desfăşoară într-un ritm susținut. Muncitorii lucrează, în schimburi, pe mai multe fronturi.

 

DSC_2947
DSC_2977
DSC_3003
DSC_3007
DSC_3032
DSC_3032_w747_h800_q100

„În continuare, constructorul lucrează cu aproximativ 320-340 de oameni. Există ingineri de supraveghere şi cadre tehnice de supraveghere. Se lucrează în trei schimburi care se suprapun pentru predarea şi primirea frontului de lucru. În privinţa stadiului fizic, între cotele 9 şi 18 se lucrează acum la placa de la cota +14 exterioară Altarului, s-a executat zidăria şi armătura la peretele exterior al Altarului şi se toarnă în continuare beton. De la cota + 18 la 27 s-a montat structura rigidă pe partea de nord în proporţie de 90%, inclusiv absida nord, iar pe partea de sud proporţia este de aproximativ 80% structură rigidă montată. Din spate se montează armătura flexibilă şi se toarnă betoanele”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Dan Dumitrescu, diriginte de șantier.

Detalii despre etapele construirii lăcașului de cult, despre arhitectură dar și despre simbolistică puteți afla consultând situl catedralaneamului.ro. Tot de pe această platformă online aflați și cum puteți contribui la edificarea Catedralei Mântuirii Neamului. De asemenea, un afiș informativ există în toate locașurile ortodoxe românești.

You may also like...