Sărbătoarea hramului în parohia Mărăști

Cu prilejul sărbătoririi hramului Adormirea Maicii Domnului, în parohia Mărăsti, Protopopiatul Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, racla cu Sfintele moaște de la catedrala arhiepiscopală, a poposit în mijlocul comunitații pastorite de părintele Avram Ionuț.

Din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, lânga racla cu sfintele moaște, a a fost adus și veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, fiind aduse de către părintele Băisan Ioan, din parohia Filipești.

IMG_1594
IMG_1609
IMG_1628
IMG_1676
IMG_1728
IMG_1753
IMG_1769
IMG_1793
IMG_1804
IMG_1814
IMG_1823
IMG_1844
IMG_1883
IMG_1927
IMG_1982
IMG_1991
IMG_2054
IMG_1594

Cu prilejul sărbătoririi hramului Adormirea Maicii Domnului în parohia Mărăști, Protopopiatul Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, racla cu Sfintele moaște de la catedrala arhiepiscopală, a poposit în mijlocul comunității păstorite de părintele Avram Ionuț.

Totodată comunitatea parohială a îmbrăcat haine de sărbătoare și bucurie în Duminica sărbătoririi Sfinților martiri Brâncoveni, când împreuna cu 10 preoți slujitori și părintele paroh, credincioșii au participat la oficierea Sfintei Liturghii.

Din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, lângă racla cu sfintele moaște, a ajuns si veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, fiind aduse de către părintele Baisan Ioan, din parohia Filipești.

Copiii au întâmpinat cu bucurie venirea preoților slujitori, purtând cu mândrie portul național și având flori în mâini. Credincioșii din parohie și din împrejurimi, dar și fii ai satului întorși acasă din țari îndepărtate, în număr mare, au participat cu emoție la Sfânta Liturghie și s-au închinat sfintelor moaște cu adâncă smerenie.

În cuvântul sau părintele paroh Avram Ionuț a mulțumit Înaltpreasfințitului Ioachim pentru bucuria de a avea în mijlocul comunității, Sfintele moaște din Catedrala arhiepiscopală, părintelui protopop Busuioc Constantin și părintelui Băisan Ioan de la parohia Filipești din Protopopiatul Buhuși pentru aducerea Veșmântului Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și, Pr. Busuioc Silviu- parohia Cuvioasa Parascheva Bacău, Pr. Macovei Mihai- parohia Gura Văii din Protopopiatul Buhuși, Preotul Munteanu Sorin- parohia Buda din Protopopiatul Buhuși, Pr. Neagu Iulian- parohia Prohozești II din Protopopiatul Moinești, Pr. Ionuț Farcaș- parohia Lunca, Pr. Frunza Adrian- parohia Fruntești, Pr. Albu Bogdan- parohia Gloduri, Pr. Mihai Liche- parohia Burdusaci, Pr. Lăcătuș Răzvan- parohia Pădureni pentru prezența lor  în mijlocul comunității parohiale din Maraști.

You may also like...