Sărbătoarea Sfântului Dimitrie la ”Mitrovița” Bacăului

Biserica ”Sf. Dumitru” din Cartierul “Narcisa” Bacău, cunoscută și ca ”Mitrovița” Bacăului, după cum a numit-o arhipăstorul acestei eparhii, și-a serbat astăzi hramul alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

_maf1996
_maf1999
_maf2012
_maf2041
_maf2063
_maf2067
_maf2078

Așa cum este obiceiul la acest sfânt locaș, sute de credincioşi şi-au îndreptat paşii spre rugăciune încă de la primele ore ale diminețtii, purtând flori pentru întâmpinarea ierarhului şi ofrande spre cinstirea sfântului mucenic. Biserica şi curtea au devenit neîncăpătoare, arătând evlavia băcăuanilor întru cinstirea sfinților bineplăcuți lui Dumnezeu. În cadrul Dumnezeieștii Liturghii au fost pomeniți ctitorii locaşului sfânt, eroii neamului, ierarhii Eparhiei Romanului şi Bacăului şi toți cei trecuți la Domnul din neam în neam prezenți în rugăciunile Bisericii noastre.
În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a făcut referire la cinstirea care se cuvine a fi adusă sfinților, arătând că

“rugăciunea noastră trebuie să fie una sinceră, în care să cerem lui Dumnezeu, prin mijlocirea sfinților Săi, cele de folos sufletelor noastre, aşa cum ne-a învățat Hristos în rugăciunea Tatăl nostru. Să ne rugăm chiar şi pentru vrăjmaşi pentru a le înmuia inimile şi a le îndepărta gândurile rele. Gândurile creştinilor trebuie să fie întotdeauna pozitive pentru a crea armonie în jurul lor, armonie şi pace în care se regăseşte Dumnezeu” a menționat ierarhul în cuvântul său.

La rândul său, părintele paroh Ioan Pleşcău a mulțumit Înaltpreasfințitului Ioachim pentru comuniunea de rugăciune pe care au trăit-o astăzi credincioşii băcăuani. După ce i-a binecuvântat pe băcăuani, arhipăstorul Romanului și Bacăului a plecat spre Catedrala Patriarhală din București acolo unde va participa marți, 27 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou.

_maf1987

You may also like...