„Școala de vară” a parohiei Gârlenii de Sus s-a încheiat cu Sfânta Împărtăşanie

Duminică, 24 iulie 2022, la Parohia Gârlenii de Sus cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, s-a desfăşurat ultima zi a Școlii de Vară intitulată „În tinda bisericii”. Acest proiect educaţional şi catehetic a fost efectuat sub îndrumarea părintelui paroh Costel Balaban și a părintelui misionar Constantin Andrei Balaban, în colaborare cu doamnele profesoare Rocsana Zaharia, Veronica Mihaela Săila și doamna psihoterapeut Macrina Balaban.

După o săptămână plină de voie bună, jocuri şi ateliere diverse, cei 25 de copii înscrişi în acest proiect au participant la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, au cântat pricesne şi au primit Sfânta Împărtăşanie, iar pentru a nu uita această minunată săptămână copiii, voluntarii şi profesorii au primit diplome de participare.

Tot pentru neiutare, vom prezenta două dintre mărturiile organizatorilor, cea a părintelui Balaban Constantin Andrei şi cea a doamnei Veronica Mihaela Săilă, Profesor învăţământ primar.

„Dragi prieteni,

Cele 5 zile din „Școală de Vară” ale parohiei noastre au trecut.

Pentru mine, preot misionar de 4 luni de zile în Parohia Gârlenii de Sus, această activitate a însemnat mai mult decât o simplă întâlnire obiectivă, în sensul de a marca un eveniment și atât. Această „Școală de Vară”, pentru mine a însemnat să mă conectez la realitatea copiilor, să fiu în contact cu ei, să-i cunosc, să le ascult sufletul, să le simt bucuria, să o trăiesc în gașca lor, la grămadă, pur, așa cum numai copiii pot să o facă.

Ultimile două zile, sâmbătă și duminică, pot spune că au fost asemenea unor călătorii inițiatice. Dacă sâmbătă am coborât cu toții în inima junglei urmărindu-l pe Mowgli omul, stăpânul „florii roșii”, care îl învinge pe Shere Khan, răul din junglă. Duminică, de ziua Domnului, am călcat în lumina Lui Hristos, Dumnezeu-Omul. Fiind toți copiii prezenți, în mijlocul lui Hristos, L-au primit pe El întreg în trupurile lor mici, cu sufletele lor mari și cu mintea deschisă.

Am fost cu Hristos, ne-am veselit cu El și ne- am Împărtășit cu El. Asta da bucurie și realizare după 5 zile!

Am încheiat acest proiect in jurul mesei, cu prăjituri, suc, apă și mult pepene roșu rece. Am mai stabilit că ne vom revedea o dată pe lună la diverse activități. Iar cei care au lipsit la această ediție, se pot alătura grupului oricând.

Sunt recunoscător tuturor celor care au fost implicați, m-au ajutat și m-au susținut pe parcursul acestui proiect: părintele paroh Costel Balaban, doamna preoteasă Macrina Balaban (psihoterapeut), Rocsana Zaharia (Profesor învăţământ primar), Veronica Mihaela Săilă (Profesor învăţământ primar), precum şi voluntarilor Elysa Andreea, Adriana Radu, Andreea Radu, Remus Popescu, Dumitru Popescu şi Sergiu”. (Pr. misionar Balaban Constantin Andrei)

„Pentru mine a fost o plăcere și o bucurie să fiu alături de organizatori. Am descoperit în părintele Andrei Constantin Balaban și preoteasa Macrina Balaban doi oameni minunați, calzi, calmi, empatici, inteligenți, dornici de a aduce copiii și tinerii în lumina faptelor bune, a toleranţei, a jocului și mișcării, a socializării reale și a bucuriei de a fi împreună. Felicitări!” (Veronica Mihaela Săilă, Profesor învăţământ primar)

You may also like...