Școala de vară „Bucuria copilăriei alături de Hristos” desfășurată în Parohia Brad

Bucuria și gingășia copilăriei a fost serbată în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință” – Brad, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin Școala de vară intitulată „Bucuria copilăriei alături de Hristos”, desfăşurată în perioada 17 – 21 iulie 2023.

Cei mici și curioși, dar și cei mari, au petrecut o săptămână de poveste în Grădina Sfântului Gheorghe din Parohia Brad. Copiii parohiei au vizitat Clubul de echitaţie „Rarăul” din satul Itești, s-au bucurat de lecțile de călărie, de poveștile campionilor din boxele clubului și de frumusețea împrejurimilor.

În aceste zile, copiii parohiei au avut parte de o activitate inedită, Direcția Antidrog și Poliția Rutieră, fiind invitații săptămânii. Poliția Rutieră i-a încântat cu dotările din mașinile cu girofaruri, desfășurând activități de educație rutieră, de prevenire a faptelor de violență, oferindu-le copiilor informații folositoare.

Direcția Antidrog a prezentat pericolele consumului de droguri, ale consumului de alcool și numeroase informații despre utilizarea rețelelor de socializare, despre gestionarea emoțiilor și conștientizarea importanței educației emoționale în rândul copiilor.

Tot în această săptămână, copiii parohiei Brad și-au exersat abilitățile practice și simțul artistic prin confecționarea „colierelor prieteniei” și a tablourilor realizate prin tehnica șervețelului. De asemeni, membrii echipajului de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene” au fost în mijlocul lor. Cadrele militare au prezentat autospecialele din dotare, i-au învățat pe copii ce trebuie să facă atunci când se află într-o clădire și există pericolul unui incendiu sau a unui seism.

În ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite de părintele Ionuț-Alexandru Bulmoagă, copiii s-au întâlnit cu Hristos prin Taina Sfintei Împărtășanii, i-au adus Slavă lui Dumnezeu pentru acestă săptămână binecuvântată, în care atât cei mici, cât și cei mari am fost aproape de Mântuitorul Iisus Hristos.

„Bucuria de a învăța a fost menținută vie în toată această perioadă. La finalul săptămânii, au fost desfășurate activități de consolidare și aprofundare a cunoștințelor asimilate pe parcursul anului școlar. Cadrele didactice, doamna directoare Bălăiță Gabriela, doamna profesoară Panciuc-Vînău Andreea-Mădălina, doamna profesoară Bălăiță Lavinia-Gabriela, cărora le mulţumim cu acest prilej, au fost alături cu blândețe și dragoste de copiii parohiei noastre. Școala de vară „Bucuria copilăriei alături de Hristos” a fost o lecție de bucurie, simplitate și inocență pentru copii, în ochii celor mici biserica devenind locul lor de suflet”, a menţionat la sfârşitul activităţilor părintele Ionuț-Alexandru Bulmoagă, parohul Parohiei Brad şi organizatorul acestui eveniment.

You may also like...