Şcoala de vară „Copilaria, colţ de rai” în Parohia Hemeiuş

În perioada 2 – 8 august 2021, în cadrul Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Hemeiuş s-a organizat Şcoala de vară cu titlul „Copilaria, colţ de rai”, la care au participat copii între 6 şi 18 ani. Copiii s-au bucurat de un program ce a cuprins atât activităţi educative cât şi recreative, artistico-plastice, jocuri, surprize şi premii. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, programul s-a desfăşurat pe parcursul a şase zile.

În prima zi, în cadrul activităţii „Sfinţii, vieţi de demult, modele de acum” copiii au învăţat despre felul în care vieţile sfinţilor pot fi exemple la fel de actuale şi acum precum au fost în timpurile străvechi, activitate realizată prin povestiri şi proiecţie de film.

În ziua a doua copiii şi-au antrenat memoria, atenţia şi cunostinţele generale cu ajutorul unor serii de exerciţii pentru gimnastica minţii.

Ziua a treia a fost dedicată picturii chipurilor sfinte, prin tehnica picturii pe sticla sub îndrumarea unui pictor consacrat.

În ziua a patra copiii au avut parte de un program de sport şi educatie pentru sanatate: ştafete, jocuri interactive şi ateliere despre alimentaţia sănătoasă.

În ziua a cincea jocurile de echipă şi de cunoaştere reciprocă au îndemnat spre cooperare şi consolidare a prieteniilor.

Şcoala de vară s-a încheiat într-o notă de poveste, în vizită la Parcul Dendrologic, unde copiii au participat la evenimentul „O seara fermecată în dumbrava minunata”. Evenimentul a fost liant atât între instituţii cât şi între membrii comunităţii, pentru organizare având sprijin atât din partea Direcţiei de Asistenţă Socială Bacău, Primaria Hemeiuş cât şi specialişti din diferite domenii.

You may also like...