Școala de vară „Cu Hristos pe cărările vacanței” desfășurată în Parohia Plopana

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 18-21 iulie 2023, în Parohia Plopana din Protopopiatul Bacău, 26 de copii au participat la o nouă ediție a Școala de vară „Cu Hristos pe cărările vacanței” prin implicarea părintelui Bogdan Hărăbor și a doi voluntari din cadrul Proiectului ASIGUR Bacău și Vrancea și a două cadre didactice de la Școala Gimnazială Plopana.

Astfel, tinerii din această parohie au participat la activități educativ-religioase dar și de joc și voie bună în zilele în care ei au fost prezenți.

În primele două zile copiii au beneficiat de un program de rugăciune și catehizare în cadrul căruia în prima zi  au făcut cunoștință cu cartea de slujbă numită Ceaslov, au citit împreună rugăciunile de dimineață și au urmărit o pildă despre puterea rugăciunii rostite cu inima curată iar în a doua zi au participat la cateheza „Puterea rugăciunii” susținută de părintele paroh. După programul educativ religios participanții au realizat pe echipe afișe care să exprime prin desen cele ce au aflat despre rugăciune și mai apoi le-au prezentat celorlalți. În pauza dintre activități copiii s-au delectat cu gustări și dulciuri după care au desfășurat activități recreative cu mingea, tangram și alte jocuri distractive.

Cea de-a treia zi, ziua pomenirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, a adunat participanții la Sfânta Liturghie în cadrul căreia aceștia s-au împărtășit din Trupul și Sângele Domnului iar la sfârșitul slujbei au cântat o priceasna învățată la activitățile precedente și au fost răsplătiți de gospodinele parohiei cu plăcinte, gogoși și prăjituri.

Ultima zi a fost dedicată vizitei orașului Bacău. Obiectivele vizitate au fost Biserica Precista și Complexului arhitectonic al Curților Domnești din Bacău, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale naturii „Ion Borcea”, Biblioteca Județeană „Costache Sturdza”, Parcul „Mircea Cancicov”.

La final, părintele paroh a mulțumit tuturor celor ce s-au implicat, voluntarilor, cadrelor didactice și domnului primar care a asigurat transportul în acestei deplasări.

You may also like...