Şcoală de vară în Chiticeni, Parohia Fundeni

   Cu binecuvântarea  Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada 17-23 iulie, în satul Chiticeni, Parohia Fundeni, s-au desfăşurat atelierele Şcolii de vară din cadrul proiectului eparhial „Şcoala din tinda bisericii-Aripi de înger’’.

20170723_131319
20170723_093213

Doisprezece copii din satul Chiticeni, Parohia Fundeni au desfăşurat mai multe activităţi sub îndrumarea pr. paroh Alexandru Croitoru. Programul zilelor de 17, 18 şi 21 iulie a fost structurat în 3 ateliere, liturgic-catehetic, plastic şi literar-artistic în intervalul orar 8.30-12.00.

În cadrul primului atelier, pr. Alexandru le-a vorbit copiilor despre Biserică în general, despre aşezarea sf. icoane pe catapeteasmă, despre lumânare şi semnificaţia ei, despre metanii și închinăciune.

În cadrul celui de-al doilea atelier, cel plastic, copiii au pictat, colorat şi desenat chipuri de sfinţi sau scene biblice. Atelierul literar-artistic a constat în citirea unui psalm, învăţarea unui cântec religios, rezolvare de rebus pe teme religioase, poveşti cu tâlc etc.

Miercuri, 19 iulie, pr. paroh a oficiat Sfânta Liturghie la care au participat copii din satele Fundeni și Chiticeni, beneficiari ai școlii de vară. Aceştia au cântat, au dat răspunsurile la strană, au rostit Crezul şi Rugăciunea Domnească, iar la sfârşit au fost spovediți și împărtăşiţi.

Vineri, 21 iulie, la încheierea şolii de vară, pr. Alexandru a mulţumit  Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim pentru înalta binecuvântare şi purtarea Sa de grijă, pentru bucuria de a le fi oferit copiilor câteva zile cu adevărat înălţătoare, speciale din viaţa lor și P.C. părinte protoiereu Costică Busuioc pentru îndrumare.

Mulţumiri au fost adresate părinţilor, tuturor celor implicaţi activ  și care au făcut posibilă deplasarea cu maşinile personale la Bacău, dlui director Viorel Medveţchi-ROVIMED Bacău și dlui Ionel Rusei-DOCUPRINT Bacău, pentru iconițe, cărți și materialul didactic oferit.

Drept răsplată pentru eforturile, bunăvoinţa, dar şi tenacitatea de care au dat dovadă, toţi participanţii la Şcoala de vară, atât cei din Fundeni, cât şi cei din Chiticeni (23 de copii în total) au fost invitaţi la film în Bacău cu ajutorul sponsorului – doctor Roșca Codrina.

 

 

You may also like...