„Școala de vară” în parohia Buda

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 19 – 22 iulie, a fost desfășurată în parohia Buda, comuna Blăgești, ,,Școala de vară” ediția 2022. Copiii centrul catehetic ,,Sf. Irina” al parohiei au răspuns cu drag invitației părintelui paroh Lica Vasile și a colaboratorilor săi.

Școala a debutat prin citirea unor rugăciuni de binecuvântare a tinerilor participanți, urmate de o cateheză despre închinarea la sfintele icoane. Au urmat jocuri și întreceri sportive în aer liber, jocuri cu mingea şi diferite teste de îndemânare.

În ziua următoare s-au ținut activități educative realizate cu ajutorul domnului asistent Cosmin Timofte și a Serviciului de Ambulanță Judeţean Bacău, copiii familiarizându-se cu modul de acordare a primului ajutor, dotările și modul de funcționare a unei ambulanțe, precum și starea de sănătate descrisă de aparatele în dotare. În continuare, doamna consilier școlar Irene Ioniță le-a făcut copiilor o prezentare despre managementul emoțiilor: frica, furia, tristețea și bucuria, urmând ca prin intermediul unor joculețe interactive să înțeleagă mai bine cum să-și stăpânească aceste sentimente.

Nu au lipsit dulciurile, înghețata și voia bună, fapt pentru care copiii au fost încântați și deosebit de recunoscători, promițând să participe și la excursia de final de ediție organizată de parohie. Au fost aduse mulțumiri speciale cadrelor didactice voluntare, doamnei Gabriela Crenganiș și doamnei Floricica Lica pentru dragostea cu care răspund mereu apelului făcut de Biserică.

You may also like...