„Școală de vară” în Parohia Oprişeşti din Protoieria Bacău

În perioada 30 iunie – 5 iulie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului Și Bacăului, în Parohia Oprișești, Filia Dumbrava, Protopopiatul Bacău, păstorită de PC. Pr. Paroh Daniel Filimon, s-a desfășurat proiectul „Școala de vară”, activitate dedicată tinerilor din parohie.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, au fost prezente două cadre didactice: Presb. Prof. Înv. Primar Filimon Marineta și Presb. Prof. Înv. Primar Pașcău Ioana – Cristina, alături de doi voluntari, având ca beneficiari un număr total de 15 copii.

Programul a debutat duminică seara, în data de 30 iunie 2024, moment în care, fiind adunați în Sfânta Biserică, toţi participanţii au mulțumit Bunului Dumnezeu pentru darurile Sale revărsate asupra lor, apoi, a fost săvârșind slujba de binecuvântare, copiii au fost miruiți și s-a dat startul acestei activități.

În primele 4 zile, copiii s-au bucurat de numeroase activități petrecute împreună. Au avut loc activități interactive și recreative, dar și culturale. Totodată, s-au bucurat și de diferite jocuri sportive, în mod individual sau pe echipe, cum ar fi: șah, tenis de masă, darts, fotbal etc. În cadrul acestor zile s-au desfășurat și diferite ateliere de desen și creație.

În ziua a 5-a, copiii s-au bucurat de o excursie la Grădina zoologică din Bârlad, loc în care aceștia au fost fascinați de animalele domestice și sălbatice, aflând multe informații despre mediul lor de viață. La finalul zilei, copiii au fost răsplătiți cu pizza.

În ultima zi de tabără, a 6-a, activităţile au debutat în biserică, copii şi preot mulţumind Domnului pentru toate binefacerile Sale, apoi, au împărtășit unii cu alții gândurile, momentele și bucuriile pe care le-au trăit în aceste zile, dar și idei de îmbunătățire a viitoarelor întâlniri.

Pe tot parcursul celor 6 zile de activități, copiii s-au simțit foarte bine, au avut mereu pregătite o gustare sau un dulce, un suc, pizza și multe alte bunătăți, astfel încât, mulțumind pentru toată organizarea, s-au arătat nerăbdători de a participa la următoarea tabără.

You may also like...